I disse virtuelle streamtider

Streaming er som – de fleste er klar over – kommet for at blive.

Bunken at streaming “jobs” fylder i øjeblikket mere end alverdens “events”, der – her i landet – nu har været aflyst de sidste 9-10 måneder.

Det er der så en gruppe kloge hoveder der har tænkt lidt over, nede i Portugal.

Størrelsen AVK Soluçoes Audiovisuais, S.A. har således udtænkt et studie, der – mere eller mindre – består af en scene, og en ordentlig bunke LED Displays, eller skærme, der sammen med Analog Way’s Aquilon RS4, bliver grundpakken i et nyt “Hybrid Studio”, der – reelt – kun er tænkt til at streame fra.

Konceptet som AVK Soluçoes Audiovisuais, S.A. står bag er med andre ord ikke “specielt nytænkende”.

Hvad det derimod er, er en “tilretning” til et marked, der – totalt er gået i stå.

Aquilon RS4 4K/8K har huller til det meste – kan garanteret udvides til endnu mere

Hvorfor et sådan “hybridt studio” problemfrit kan bruges til et utal af produktioner uden at de behøves at bliver hverken kedelige eller ligne hinanden.

Hjertet i det hele er så ellers Analog Way’s Aquilon RS4 4K/8K multi-screen præsentations system, der – mere eller mindre – fungerer som en multiviewer, bare ude i studiet i stedet for i kontrollen. ( der er 16 eller 24 indputs og 2 komplette multiviewer outputs, der kan suppleres med 12x 4K60p program outputs ) ( der dermed også kunne sendes ud til 4K projektorer )

Læs også  JPEG XS er inde i gamet

Konceptet er – i alt sin simpelthed – pænt genialt.

Også selv om at Panasonic – her på det sidste – har analyseret sig frem til at projektorer er både smartere, bedre og billigere at arbejde med.

Omvendt er et “fast studie”, der – garanteret kan flyttes ud til kunden, hvis relevant ret smart.

Det eneste det kræver er plads nok, lidt strøm og en masse Internet.

Vi har historien fra Analog Way, der kan fortælle at deres Aquilon RS4 styrer alt fra alle LED skærme til alt andet “digital signage”, der både kan være ude i receptionen eller ( i princippet ) ude i resten af verden, da signage for længst er gået IP.

Inde i studiet, styrer løsningen, i dette tilfælde fire 86 tommers LED skærme, en chroma skærm, til egentlige “virtuelle scener”, en 1.9 mm LED skærm, der har en opløsning på 2880 x 1620 pixels.

Her et Aquilon RS4 4K/8K multi-screen præsentations system på arbejde i Paris

Den fysiske størrelse af denne er på 5.5 x 3 meter, hvilket vi gætter på kan udvides eller gøres mindre alt efter jobbet.

Der er ydermere to 1.9 mm LED skærme på 640 x1620 pixels, der fysisk er 1.2 x 3 meter store.

Slutteligt er der 2 4.8 mm LED gulv “skærme”, på 1x 5 meter hver.

Det hele ender i en media server til baggrunden og en VMIX der står for streaming delen.

Læs også  Streamerne vil voldsomt gerne være TV

Alt grafik kører på “4K maskiner” og der er – i grund konfig – 4 broadcast kameraer i studiet.

Cesar Rosa, Technical Manager at AVK, siger:

 -We decided to invest in Analog Way’s Aquilon RS4 for its capabilities and power, slutter han og bliver suppleret af Rui Fonseca, der er AVK’s Senior Video Engineer og Project Manager.

Han siger:

 -Aquilon is performing flawlessly, starter han og fortsætter.

 -Its power is amazing, and I feel we’re using only half of its potential so far.  The keyer has surprised me a lot, too – I love its flexibility and the amount of pixels it can manage.

Læs videre om Analog Way her