Roland også ude med OnemanBand løsninger

Nu hvor streaming er kommet for at blive, hopper Roland med på bølgen, med den – indtil videre – mest avancerede “mini dims”, der i tilfældet V-1HD+ er en 14 lydkanals HD Video billedmikser, der kan håndteres af en enkelt operatør, der omvendt nu har så mange features at hun skal bruge begge hænder når der arbejdes.

Igen.

Der ser ud til at være tale om en pænt heftig billedmikser, der – bevares – kun tager HDMI ind, men som omvendt ikke fylder meget.

Nyheden, der blev annonceret op til NAB NYC, er med andre ord endnu en “billedmikser”, der kan det hele, uden at fylde meget.

Og selv om at det begynder at ligne en kliche, så er det pænt sikkert at den kan hvad den lover.

Bagsiden viser at det meste er muligt med V-1HD+

Som det fremgår af billederne er V-1HD+ HD ydermere udstyret med lidt ekstra, nu hvor der reelt er tale om en videre udvikling af V-1HD, der modsat nyheden her ikke kan “nok”.

Det kan V-1HD+, der ydermere  lover at kunne nok til mere komplekse opgaver, den ellers simple brugerflade til trods.

Målgruppen for nyheden er alle former for “live event” produktion, samt corporate, konferencer og andet, der er lidt mere komplekse, end et enkelt kamera og en omgang powerpoint.

Læs også  Tid til Gemini 1x1

Fordelene i den forbindelse, med 4 HDMI inputs er jo at alt kan synkes op, uanset videokilde og at den indbyggede “scaling” på Input 4, sørger for at selv sære kilder, kan skalleres til at passe til de andre.

Der er en række bundles ude i USA

Der er 2x HDMI ud så der både kan streames og sendes ud til en eller flere skærme, suppleret med diverse key funktioner og effekter, der både kan ses som preview og program.

De 14 kanalers lyd, kan slutteligt håndteres af den samme operatør, der både kan tage XLR mics med eller uden phantom, samt line in og alt hvad der nu er af lyd i HDMI’erne.

Og med et par simple, men effektive eq funktioner, high-pass filtre og en indbygget compressor, er det ligefør at det er muligt at producere en ordentlig lyd med denne gadget.

Rent visuelt er den udstyret med en 10 vindue multiviewer funktion indbygget, så operatøren kan se alle indputs før de bliver hakket på.

Prisen skulle ende på 1195 dollars så noget tyder på at du altså kommer til at betale for de mange hestekræfter der er inde i denne nyhed.

Har du blot brug for en kilde ind i dit vMix er UVC-01 USB Video Capture enheden en anden nyhed fra Roland.

Læs også  Boris FX vinder Engineering Emmy Award

Her er der, som du må have gættet det, tale om en HDMI til USB video konverterings enhed, der både fungerer med andre Roland V produkter, men som – vel sagtens – også betyder at der kan monteres et videokamera til en USB 3.0 port, hvilket burde give båndbredde nok til de fleste ambitioner.

Selve capture kortet er set til 1999 med moms

Uden at være helt sikker, er enheden også smart, da det nærmest er muligt at streame med et enkelt klik til Facebook Live, YouTube, Zoom, og andet i fin HD.

Prisen ser ud til at være endt på 1999 kroner hos Thomann, da ideen ser ud til at være at UVC-01 USB Video Capture er den HDMI til USB konvertering der “er smart” at montere efter billedmikseren, så der kan streames i op til ukomprimeret 1080P.

Vi har historien fra USA, hvor nyhederne bliver solgt i en række forskellige bundles.

Det kan også vise sig at være tilfældet her i landet.