MPEG-5 LCEVC er nu en ISO standard

Næste gang du skal komprimere video heftigt, kan det sagtens tænkes at du bliver tilbudt at pakke i MPEG-5 Part 2 LCEVC.

Og det er fint.

Denne “pakke metode” er netop blevet MPEG/ISO godkendt som en international standard.

Dermed kan du sagtens tænkes at møde “Low Complexity Enhancement Video Coding”, eller LCEVC i fremtiden, der vitterligt pakker som bare pokker.

LCEVC, der – i princippet – pakker endnu bedre end AVC, HEVC, AV1, EVC eller VVC, skulle samtidigt kunne tilbyde en billedkvalitet der er op til 40 procent bedre, forstået på den måde at du kan pakke 40 procent mere, og stadig bevare samme kvalitet.

I bedste stil, er der også tænkt over det som virkeligt trækker tænder ud, nemlig den måde en computer skal regne på det hele, for at pakke i LCEVC.

Og her er der også godt nyt.

LCEVC er nemlig 2 til 4 gange så effektiv i forhold til computerkraft, hvilket kan oversættes til at det hele kan klares lidt hurtigere.

Derfor kalder folkene bag denne nye standard MPEG-5 Part 2 LCEVC for “lidt mere grøn” end tidligere “pakke metoder”, da der jo ikke skal bruges helt så meget computerkraft som før, for at pakke lige så effektivt.

Størrelsen V-Nova, der har “co-chaired” denne nye standard’s udvikling glæder sig over udviklingen.

Læs også  Så streamer dit Z90 og NX80

Guido Meardi, CEO og co-founder fra V-Nova, siger:

 -LCEVC is poised to immediately deliver a step-change in usage and profitability to a host of existing services. The standard has broad applicability, we are already seeing great traction and are committed to ensuring rapid adoption, starter han og forklarer.

 -In live sports delivery when serving millions of concurrent streams to all kinds of devices, LCEVC provides greater reliability, reducing buffering events and increasing quality. It also helps to minimise latency, facilitating new business models such as betting and other real-time interactivity applications, slutter han.

Luis Vicente, Group CEO Eleven Sports, er enig.

Han supplerer:

 -As a leading global sports and e-sports media destination, we are extremely excited by the game-changing opportunities presented by MPEG-5 LCEVC, starter han og fortsætter.

 -It will change the world of sports, media & entertainment video delivery, providing a better service at a substantially lower cost. I am also convinced that it will play an important role in our journey towards zero latency. We are definitely looking to become an early adopter, slutter han.

Det er muligt at læse videre her