DaVinci Resolve 17 kommer mandag

Nu er vi måske lidt langsomme her på redaktionen.

Men vi har det lidt sådan at der “hele tiden” kommer “a major update”, der er “a major release” fra Blackmagic Design.

Og bevares, deres DaVinci Resolve, er bestemt også heldig, og bliver da hele tiden bedre.

Et hurtigt kig på det forjættede Internet, taler dog med pænt kontante toner, og mener blandt andet, at det måske var på tide at der kom fuld og gerne native support for alt Apple Pro Res RAW.

Specielt nu, hvor stadig flere kameraer kan levere i denne container.

Og nu hvor Apple Pro Res RAW er oppe og vende, er der allerede nu flere variationer af netop dette Apple Pro Res RAW, der end ikke i Apples egne “white paper” om denne “standard”, nævner de 16bit, som Sony mener at deres FX9 kan levere Apple Pro Res RAW i. 

Sådanne “uafklarede” spørgsmål kunne være interessante at få afklaret.

Heldigvis tyder en del på at det rent faktisk er potentielt muligt.

Her på mandag er der nemlig fremvisning af den – garanteret – fine DaVinci Resolve 17, der end ikke er et eneste rygte ude om.

Der er med andre ord, ingen der ved om nyheden bliver fulgt op med en Fusion 17, med ( muligheden ) for at flytte/løsne paneler, eller om det for eksempel bliver muligt at eksportere i h265 10bit.

Læs også  Nordisk Film ShortCuts 360 graders studie

De mange andre spørgsmål, som kommer der support for LUMIX S5 gerne i op til 5.9K, der nu kan outputte dette format i Apple ProRes RAW til en Ninja V.

Og når vi nu er der, kommer der support for den – meget interessante – feature flere har overset, nemlig 4:3 RAW fra dette kamera, der fra en full frame sensor, tilbyder 3536×2656 pixels, der ( i princippet ) bliver til 3536×5312, når det bliver pakket ud. 

Og hvad med det hypede Red Komodo, kommer der ( om mulig ) bedre support for R3D, eller C-3PO. ( nå nej det er en guldfarvet robot i Star Wars )

Uanset hvad der kommer til at ske, er det muligt at se med fra din helt egen telefon eller computer, den 9. november, klokken 19:00 CET..

Der er i den forbindelse lidt forvirring omkring hvornår det rent faktisk er, at Blackmagic Design rent faktisk annoncerer deres nyheder.

De har – på deres site – kun nævnt alt andet end Europa, så enten køber vi ikke nok BMD gear, eller også er de bare ikke særligt gode til det der med at fortælle os i Europa det meste.

Heldigvis har vi regnet os frem til at det er klokken 19.00 CET, som vi er lettere forvirrede omkring i disse dage, nu hvor både vi og det meste ( hele ?) Europa er skiftet til vintertid.

Læs også  Nvidia GPUer til AI Broadcast

Uanset.

Tjek Blackmagic Designs site ud deres YT kanal, eller FB ud i timerne op til, og du burde kunne finde ud af hvornår du kan høre og se nyhederne i DaVinci Resolve 17.

I forbindelse med denne artikel faldt vi lige over en fan boy video, der faktisk er sjov.

Handler mest om det nye Komodo.

Men pyt, de går helt amok..