Teradek ude med TOF1

Det siger jo nærmest sig selv.

Men Teradek, der en del af Vitec Group, er altså ret gode til at finde på nye produkter, der er ret heldige, og som – bare lige – kræver at du også køber en masse andet af deres – ligeledes lækre – gear.

Sådan er det også med deres nye “Rangefinder to RT Wireless Lens Control System”, der netop er blevet udvidet med TOF.1.

Systemet der er alt fra håndtag til at stille skarpt med, til motorer og diverse wireless add ons, er netop blevet udvidet med en potentiel rigtig spændende “afstands måler”, der aflæser afstand til objekt 60 gange i sekundet, og giver dig en middelværdi af afstanden.

Pænt pakket system, dennegang med fin mikrofon

Længe ventet, nu hvor alt det andet blev introduceret på NAB i 2019. ( og som – stort set siden – har været dyrt, men pænt ubrugeligt gear lige siden )

Nu kommer der så ellers en TOF.1.

Og herefter bliver det lidt teknisk.

Men hvis skuespilleren står 6 meter væk, kan TOF.1 nu læse at spilleren er 6,02 meter væk.

Derefter kan fokus puller, indstille hans håndtag ( typisk en “CTRL.1” eller “CTRL.3 ) til at der er skarpt på 6,07 meter ( næsen er 5cm dyb ) og så er det hele hylende pivskarpt.

Læs også  Teradek ude med Airmix det hele fra en iPhone

Som du derfor har gættet det, kan du – i princippet – slet ikke bruge TOF.1, før der også er investeret i et RT Wireless Lens Control System, der – igen – typisk vil være et  – CTRL.1 eller CTRL.3 system.

Der er snart intet der ikke er til at finde inde i en Ronin 2

Selv om at det bestemt – stadig – ikke er billigt at komme i nærheden af løsningen fra Teradek, skulle denne efter sigende være “langt mere budgetvenlig” end andre systemer.

Specielt dem der – som TOF.1 – kan supplere op med en form for autofokus.

Et gæt er at Teradek har tænkt over den detalje og derfor er ude med et system – TOF.1 – der giver focus pullere en masse fordele, nu til en bedre pris.

Greg Smokler, VP of Product at Creative Solutions afdelingen, der står bag TOF, siger:

 -Rangefinders have been available to professional AC’s for years, but they’ve really only been available to the highest-budget projects. TOF.1 gives a much wider range of focus pullers access to a professional distance-measuring device for their FIZ system, starter han og fortsætter.

 -Not only is TOF.1 affordable, it’s smaller, lighter, and as accurate as other rangefinders, and it also offers incredibly useful autofocus capability, slutter han.

Et gæt er at det er laser der sidder ovenpå så TOF.1 peger helt rigtigt før optagestart

Rent teknisk indeholder TOF.1 et “IR sensor array”, der måler afstand på op til 25.4 meter, i såkaldt “line-of-sight”.

Læs også  Teradek prøver med Spark 4K

Det er muligt at supplere op med et “Laser Sight”, der skal tages af når der optages.

Smart i situationer hvor der er tvivl, og hvor sensorerne skal rettes til, så de måler det rigtige sted.

Folk der allerede er langt inde i Teradek eller – bestemte – SmallHD monitorer kan se udlæsningen via CTRL.1 eller CTRL.3,, der blot mangler en monitor, der kunne komme fra SmallHD, der kan se med via ledning, eller via Teradek trådløse video systemer, hvilket forklarer hvorfor der ofte er to teradek systemer på kameraet på de helt tunge produktioner.

En til video og en til fokus.

Prisen på TOF.1 skulle være endt på 3490 dollars, og er – som du har gættet det – langt fra et færdigt system.

Der skal tilkøbes et RT Wireless Lens Control System, lidt ekstra kabler, og det løse.

CTRL.1 eller CTRL.3 koster fra 4000 til 12.000 dollars, og så mangler der jo stadig et trådløst videosystem, og lidt monitorer, med mindre at fokus puller ønsker at være monteret på kameraet via en ledning.

Vi har fundet et par promo videoer om CTRL.1, CTRL.3 neden under.

Vi gætter på at der – senere – kommer en “video forklaring” af TOF.1, der end ikke er nået til Teradek’s officielle site

Læs også  Teradek prøver med Wave

Læs videre her.

Og tjek lige deres evigt voksende bunke af accessories, der er flere lækre ting. 

Teradek RT – CTRL.3 Overview from Teradek on Vimeo.

Teradek RT – MDR.X Overview from Teradek on Vimeo.