Datoen Grant datoen

(opdateret )
Der blev sluppet en public beta kort efter præsentationen – men der er i princippet stadig ingen dato for den færdige V17.
Folk der har set med, ved at de to timers Grant Petty, talte i går langt fra dækkede de mange nyheder der er med i den kommende version af DaVinci Resolve, der nu er nået til DaVinci Resolve 17.

Bedst understreget af at den allerstørste nyhed, end ikke blev nævnt.

I den forbindelse, har alverdens editorer og næsten lige så mange kollegaer, siden igår forsøgt at finde hoved opg hale på de mange nyheder – der cirka – er 300 helt nye “ideer og tanker”, der nu bliver realiseret, som Grant talte op og ned om.

Midt i de mange nyheder, er der omvendt også en række hardware nyheder, der – mere eller mindre – ser ud  til at understrege at Blackmagic, formodentligt har forladt “ideen” om at tjene penge på DaVinci Resolve, og i stedet vælger at “supplere” softwaren med optioner, der – typisk i form af hardware – rent faktisk er netop så smarte at det nok ender med at vi er et par stykker der hopper over på denne platform, på et tidspunkt.

DaVinci Resolve kan fra version 17 håndetere mere farve end ACES AP1, Arri og BT2020

En platform, der – fra cirka i går – nu tilbyder en “moderne Sony BVE-9000 A/B Edit Controller”, der for 30 år siden var netop så avanceret som det Editors Keyboard eller Speed Edition “cutteren”, der ud over at kunne en hulens masse, også ser ud til at kunne klippe alt materiale sammen langt hurtigere.

Læs også  Farverigtighed

Det nye hardware, ser i det hele taget ud til at være den vej, DaVinci Resolve Studio er på vej imod.

Som eksempel skulle det lille keyboard ende med at blive prissat til 299 dollars, med det lille twist at du for de penge får et komplet og absolut gratis DaVinci Resolve 17 med i købet.

Blackmagic Design, vælger med andre ord at bundle deres superheldige software til dette stykke hardware, der – og her begynder det for alvor at blive spændende – ligner en “hakker”, der kan klippe nyheder netop så hurtigt sammen, at alverdens TV aviser – måske – burde overveje at investere i et par hundrede  Speed Edition keyboards, og på den måde få fingrene i ligeså mange licenser.

Egne luts eller nogle du har fundet – ingen problemer

Nyhederne.

Dem der kiggede med, burde være på 3-4 gennemkig af Grant gennemgang.

Der er simpelthen netop så mange nyheder, at det her dagen efter stadig er svært at danne sig et – tilnærmelsesvist – overblik over de op imod 300 nye ting i DaVinci Resolve 17.

Skkert er det dog at alt du putter ind i softwaren nu kan manipuleres langt mere og langt mere brutalt, end det nogensinde har været tilfældet før.

Da vi kiggede med, tænkte vi på alt fra Maya til Flame, bedst understreget af at farverne nu kan manipuleres på langt flere måder end – det ser ud til – at det nogensinde har været muligt.

Læs også  DaVinci sparker bunden ud af egne priser

Suppleret for en support med langt bredere farve tonal kontrol end HDR, der – igen – er suppleret med mulighederne for at outputte i både HDR, SDR og HG, sikkert på samme tid og det i en fart.

Ud over at selve “farve delen”, der både dækker simpel grading og brutal ditto er blevet opdateret til år 2121, er alle andre dele af softwaren også blevet bedre og smartere.

VFX folket har en masse at glæde sig til.

Komponister og lydfolk også.

Og alle de steder der da godt lige vil arbejde sammen om et projekt, fra 20-30 locations, kan bare hente “arbejd-sammen-softwaren”, der snart er til gratis DL, og så ellers arbejde sammen på medie servere, over skyen, eller på helt andre måder, hvor settings, fede dissolves i Fusion og uendeligt meget mere, “bare” kan sendes som en SMS, hvorefter – alle – pludselig kan lave sygt fede effekter, der ellers tager 3 måneder at udtænke.

Det hele er så ellers suppleret med hastighed på den ene hånd, og muligheden for manipulere helt ned i materien, hvilket – alt i alt – ser ud til at betyde at DaVinci Resolve 17 er lige omkring der hvor flere burde at skifte NLE.

Hvad var så det eneste Grant ikke nævnte.

Læs også  Magewells nye NDI Hardware Decoder

Det var såmænd den dato det er muligt at fingre i denne “gratis update”.

Da det uanset er tale om en heftig opdatering af allerede fin software, nu – blandt andet – med en hulens masse ny hardware, herunder paneler med HDMI video udgang til lyd-softwaren, har BlackMagic bygget et mini site til nyheden, der tager fat i flere af de mere end 300 helt nye muligheder i softwaren.

Læs mere her.

Her Grants næsten 2 timer lange forklaring på en masse af nyhederne i softwaren. ( vi har spolet frem til starten )