Blackmagic Design vil også M1

Nu her hvor der stadig er et stykke tid til at DaVinci Resolve 17 forlader Beta stadiet, er der allerede kommet en v17.1 update.

Som du har gættet det, kunne det tænkes at hænge sammen med at Apple igår kunne fortælle at de er på vej med M1 maskiner, der er sådan lidt avancerede mobiltelefoner, der – i følge lækkede specs – er sygt hurtige på CPU og GPU niveauu.

Apple har desuden idag sluppet macOS Big Sur, der er OSX+1 eller OS11, der har heddet 10, de sidste 15 år eller deromkring.

Og nu hvor Blackmagic Design ikke sådan vil finde sig at deres software ikke bare spiller på alt Mac, er DaVinci Resolve 17.1 Beta1 alts ude.

Som du har gættet er der nærmest tale om en beta ovenpå en beat.
Og selv om vi erkender ikke at have fået pillet særligt meget ved DaVinci Resolve 17, gætter vi på at det er et problem hvis sn produktion går i stå, fordi efterarbejdet bliver stoppet af en bug i softwaren.

Så indtil DaVinci Resolve 17 ikke længere er beta+beta, er det måske på sin plads at vente med at tage de omkring 300 nye features i brug.
Uanset hvor meget federe softwaren er i forhold til HDR, grading og hele den – usædvanligt nytænkende – tilgang til “farver”, der nu kan rives så meget i, som man kunne i Flame da denne software kostede en million kroner, og som supplerende krævede hardware, der kostede væsentligt mere end flere biler.

Læs også  Hvis du nu alligevel kun arbejder i 8K

Uanset dette er DaVinci Resolve 17.1 for M1 powered Macs ude.
Så hvis du har en maskine til overs, eller måske endda allerede har investeret i et par M1 Mini’er, er muligheden for at komme igang altså kommet.

Er du stadig lidt uklar omkring DaVinci Resolve 17, har Blackmagic Design etableret et fint mini-site der pænt præcist forklarer hvad der er af nyheder i pakken, der – vel sagtens – sagtens kunne puttes på en maskine, der – heller ikke – bliver klippet i en master på.

Grant Petty, Blackmagic Design CEO siger:
-We’re excited to support the new Macs powered by M1, starter han og fortsætter.
-We think it’s important that DaVinci Resolve customers can purchase these new Macs and run native software to get the best performance possible. The DaVinci Resolve engineering team has done such a great job and it’s exciting to be part of this technology revolution, slutter han.

Vil du vide mere om DaVinci Resolve 17, er her deres minisite der virkeligt tager fat i det meste.