Disney Plus løber snart fra Netflix

Streamere der har været på banen i et par år, vil have bemærket at deres favorit udbyder, som regel, til byder netop det der efterspørges.

Og selv om at det er herligt at se “den samme” film eller serie, igen og igen, blot pakket ind på nye måder, kommer der et tidspunkt, hvor gentagelserne begynder at genere.

Lige heromkring kom Disney Plus, og lovede adgang til deres alen lange arkiv, med alt fra pusse-nusse søde ting, til – forbløffende – mange “voksen” film og serier, bevares, med hænderne ovenpå dynen, men alligevel.

Suppleret med rettigheder til alt fra animations film og serier, der er så gennemarbejdede at de hitter, nærmest lige meget hvad, suppleret med Star Wars universet og meget andet, var vi et par stykker der spåede at netop Disney Plus, snart ville blive et hit.

Og noget tyder på at vi fik ret.

Bunken af friske film og serier for hele familien er eksploderet med Disney Plus

Disney Plus er nu godt 11 måneder gammel, og lovede op til premieren at de – engang i 2024, ville have fundet – op imod 60 – 90 millioner runder rundt om i verden.

På dette tidspunkt et voldsomt tal, da de – dengang – blot havde nul kunder.

Nu er der så kommet nye tal, og selv om at det er overvældende, er det ikke super overraskende at Disney Plus her den 3. oktober kunne notere at de har 73,7 millioner betalende kunder.

Læs også  Netflix måske med reklamer

Mens vi var et par stykker, der var positive, er der stadig hardcore Netflix fan boys, der ikke mente at den – pænt direkte – konkurrent til denne tjeneste ikke havde en tjeneste.

Den gruppe vurderede at Disney Plus, måske kunne skrabe 13 millioner kunder sammen på de første 12 måneder.

Et antal kunder der – for en god ordens skyld – blev hentet allerede ved de såkaldte “pre-launch” tilbud, som vi også oplevede her i landet, hvor det var muligt at købe et års abo, for en bedre pris, end 12 enkelte måneder.

Disney Plus er med andre ord et langt større hit end Netflix nogen sinde har været.

Naturligvis med det forbehold at Netflix jo har banet vejen for at størrelser som Disney og – i 2021 – Viaplay “art” kan streame Nordic Noir i USA, til kunder der efterspørger denne type film og serier, hvor det hele tiden er koldt, regner, og er uhyggeligt overskyet.

Historien om Disney Plus, er i den forbindelse også lidt af en historie om logistik.

Tilbage i Q1 2020, var der – som eksempel – blot 26,5 millioner kunder.

I Q2 var der 36,5 millioner kunder.

Pludselig i Q3, eksploderer det hele så ellers til 57,5 millioner kunder, hvilket kun kan forklares på en måde, nemlig at Disney til byder det som kunderne efterspørger.

Læs også  Streamerne er flyttet ind i stuen

Flere af de ellers postive eksperter der derfor begyndt at spørge sig selv og deres spalter om det er muligt for Disney at fortsætte med at vokse.

Og, svaret ser ud til at være, sagtens.

Netflix, der – stadig har banet vejen – har jo sørget for at folk i alt fra Nagorno Karabakh til Timbuktu streamer.

Og hvorfor skulle de ikke også være parat til endnu en tjeneste, nu hvor der ikke er helt så meget på Netflix, som der var engang.

Media analyst Paolo Pescatore vurderer fortsat at Disney Plus kan vokse.

Så lange de fortsætter med at ekspandere ind i nye markeder, tilbyde indhold kunderne efterspørger og i det hele taget formår at virke “fresh”.

Han forklarer:

 -Thanks to Disney Plus, the company has seen phenomenal growth within a short period of time. With launches into new markets including Latin America, new blockbuster hits and partnerships with local telcos, expect subs growth to proliferate, slutter han.

Og så er det måske mindre relevant at resten af virksomheden er netop lige så træt som konkurrenten Netflix.

Paolo Pescatore fortsætter:

 -Disney is fast becoming like Netflix with all eyes on video streaming subs and a growing content slate. Streaming is one of the few areas and requires a significant long term investment strategy. However, for now it is apparent that streaming will not make up the shortfall in revenue/profit losses from other businesses like parks and studios, slutter han.

Læs også  Nent og SF Studios laver børne TV