Ny Rotolight Titan X1

Er du til Rotolight, ved du at det ikke bare lige er sådan at investere i løsninger fra denne producent.

Og sådan er det også med deres nyeste påhit, deres Titan X1.

Denne starter nemlig ved 2649 Euro, hvilket placerer den i noget der minder om samme prisklasse som Creamsource, og andet, i den ligeså “dyre” ende.

Igen.

Der er stadig langt op til de rigtigt dyre lamper, så måske der er noget at tjekke ud her.

Nyheden, der stadig er engelsk, er en “nu snart klassisk” 1×1 lampe, der – mere eller mindre – nu betyder firkantet, da flere lamper ikke længere er “1×1 fod”, som de oprindeligt var.

Og selv om at det ikke kan overraske, er Titan X1 fuld af nye ideer, farver og lidt til.

Og derfor – i følge producenten – specielt god til location brug, og lidt til.

Der er pænt meget output ud af en Titan X1

Som noget helt nyt er nyheden udstyret med hvad de kalder for en “electronic diffusion technology”, der hedder “SmartSoft”, der kontrollerer “diffusion, focus, og spredning” i en og samme omgang, helt uden at du har brug for filtre som grid eller frost.

Suppleret med at der er tale om en “High-Speed Sync RGB flash”, der kan blinke i takt med hvad du vil, forudsat at du er på Bluetooth wDMX, er der vitterligt tale om en lampe der kan en masse, du måske end ikke har brug for.

Læs også  Dedo Weigert hopper på Prolycht vognen

Omvendt kan den også det – som de fleste – rent faktisk har brug for.

Der er således tale om en lampe der kan lyse i alt fra 3000 – 10000 Kelvin, suppleret 16,7 millioner RGB farver, suppleret med 1400 filter typer, der bare skal drejes ind.

Dermed er det muligt – i det mindste potentielt – at lys sætte så stof eller hud, får den helt rigtige farve, da denne “RGBWW Pentachromic Colour Engine” lampe åbenbart kan alt fra Pantone til Lee.

I bedste – men ikke særligt overraskende – stil er der også indbygget de sædvanlige blink funktioner som “Fire”, “Lightning”, “TV”, “Gunshot”, “Paparazzi”, “Chase” og mere, der til trods for at disse features findes i rigtigt mange lamper, stadig ikke ser ud til at blive brugt særligt meget på TV.

En af de fotografer, der efter sigende skulle være glad for netop denne lamnpe, er Roy Wagner ASC (DoP: “Ray Donovan”, “Elementary”, “A Nightmare on Elm Street”), siger:

 -It’s incredibly exciting to have a light where you can shape and control the light without any modifiers. I use Rotolight now for virtually every setup, slutter han.

Bedst af alt er der indbygget op til 50 bruger presets, så hver gang du er på optagelse med denne lampe, kan du “bare” hente et preset frem, i stedet for at bruge tid på at se hvad lampen laver.

Læs også  Nyt LED koncept

I forhold til flash, er Rotolight Titan X1 ret sjov.

Den kan nemlig synkronisere op til 1/8000 del, hvilket – i princippet – kan bruges kreativt til high speed optagelser, hvor det “kun” er 240 eller 300 billeder i sekundet det drejer sig om.

Titan X1 er stadig ikke ude på markedet, men skulle være lige på trapperne.

Læs eventuelt videre her, hvor det ser ud til at fremgå at der er heftige rabatter frem til årsskiftet på netop denne lampetype.

Her en video om emnet.