Masser af jul på DR om 2 uger

Folk der går og tjekker op på kalenderen har sikkert bemærket at det er om to uger at alverdens TV jule kalendre begynder.

Og sådan er det også på DR.

Her nu endda med en nyproduceret en af slagsen, “Julefeber” der er “til børnene” mens “Jul med Trines mor” er til “de voksne”.

Og nu hvor det er jul, er DR også på vej med en masse andet “til de yngste”.

Som noget helt nyt, har DR – delvist – droppet at følge kalenderen, hvorfor de starter op på “Jul med Trines mor” allerede den 29. november. 

Et hurtigt kig på kalenderen, løfter sløret for at det nok er fordi denne SAMproduction producerede julekalender, mere er en slags jul og advents -kalender.

Mor ser ud til at satse på palmer fotostater og julemandsdukker i “Jul med Trines mor”

Gætter vi på.

Handlingen i “Jul med Trines mor”, er i den forbindelse pænt kompleks.

Trines mor fejrer nemlig jul, og det forstår Trine ikke.

Folk der har fulgt med, ved sikkert allerede at “Jul med Trines mor” er DR2s adventskalender der er baseret på “Trines mors telefonsamtaler med Trine”, som mange vil kende fra “Rytteriet” på selvsamme kanal, eller fra P1 hvor de også huserer.

Lisbeth Wulff der har skrevet manus forklarer:

 -Det er grundlæggende en komedie om, hvad der sker, når en person pludselig trækker sig fra familien og alle de store følelser, som det skaber. Og så også lidt en historie om at sortere skrald. Det hele pakket ind i et grotesk, sjovt, dramatisk og til tider også sørgeligt univers, der viser hvad der sker, når “mor” pludselig skal rejse sig fra sofaen og se sin datter i øjnene, slutter hun.

Læs også  Nordic Game Conference bliver virtuel

Blandt de medvirkende er Bodil Jørgensen, Lisbeth Wulff, Jarl Forsman, Ellen Hillingsø, Roberta Hilarius Reichardt, Kit Eichler og Finn Nielsen.

Er du mere til børne kalendere, er “Julefeber” en “ny julekalender i 2020 på DR1”.

Her handler det om Bjørn på 13 år, der føler sig pænt forkert.

Og det er jo svært, når han jo bare vil være lige som “alle andre”.

De unge skal følge en teenager der føler sig forkert i “Julefeber” der vist ikke smitter

Der er bare flere ting, der ikke er “helt normale” ( eller rettere sagt, det er helt normalt at “Bjørns krop driller”, ganske som han er hærget af “puberteten”.

Eller er det noget helt andet der er galt.

Alt sammen noget børn og andre kan finde ud af ved at se med, i en serie hvor Det Kongelige Teater har lagt kulisse til serien, om en “teenagers fornemmelse af hvad der er almindeligt”.

Natasha Arthy, der er forfatter og instruktør på serien siger:

 -Vi vil med vores julekalender slå et slag for det skæve, det pinlige og det ikke perfekte. Jeg håber, vi kan gøre en forskel for nogle af de børn, der tror, at de skal være sejere, pænere, tyndere, sjovere eller klogere, end de er. I en tid, hvor alle bliver set og føler sig bedømt, så er der mere end nogensinde før brug for en fortælling, der slår et slag for forskelligheden, slutter hun.

Læs også  Etagerne er tomme på DR

Blandt de medvirkende er Joachim Fjelstrup, Bodil Jørgensen, Peter Frödin, Martin Høghsted og Maibritt Saerens.

“Julefeber” serien følges op med et “Ultra Julefeber Talkshow”, dagligt, suppleret op med “Klassens Jul” fra 2017, samt “Kreakampens jul”, på samme kanal.

Børn, der jo netop er kendt for ikke at være ligeså gamle som voksne, kan ydermere se frem til flere andre julekalendere på Ramasjang.

Her finder interesserede børn og deres voksne “Ramajetternes Jul” samt “Nissebanden” fra 1984 og endelig “Sebastian Jul” fra 2010, og “Onkel Rejes Julefis”, som vi erkender ikke at vide om er en genudsendelse eller ny produceret.