AviWest glæder sig også til 5G

Nu hvor det ser ud til at konkurrenten er mere end glad for at deres gear virker med 5G, ser det ud til at AviWest også har besluttet sig for at satse på hvad der virkelig er en positiv udvikling for broadcast, nemlig 5G.

I bedste stil, starter denne producent med to løsninger, der – vel sagtens – er tilpasset de fleste budgetter.

Og mens Pro versionen kan uendeligt meget, kan Air lidt mindre.

Sikkert er det dog at de kan sende hjem i en voldsom høj båndbredde, nu hvor der – endelig – er båndbredde nok til selv store armbevægelser.

Pro versionen kan se med hjemmefra og nærmest Cue reporteren på stedet

AviWest har i forbindelse med den gradvise indførsel af 5G, opdateret deres proprietære encoding og dermed deres “SST bonding technology”, der derfor nu er optimeret til netop 5G.

Og skulle man være så heldigt at der stadigvæk kun er 4G, der hvor der sendes fra, kan begge løsninger fortsat håndtere 4G.

5G er dog fortsat så nyt, at AviWest rent faktisk først slipper deres nye PRO3-5G og AIR-5G løsninger, engang i december, hvilket – omvendt – timer fint med at stadig flere store byer nu har fået 5G i hovedstæder og andre store byer.

Ronan Poullaouec, der er chief technology officer hos AviWest, siger: 

Læs også  DR lover endnu et sportsshow fra Herning

 -5G networks are expected to bring many improvements to the current bonded cellular transmission scenario. Gigabit speeds and reduced transmission latencies are the initial advantages broadcasters can realise from 5G. Beyond the new capacities and services that 5G networks enable, our AVIWEST field units will help to maintain a consistent quality of service and make the best use of 5G network performance, slutter han.

Derfor kan PRO3-5G enheden håndtere alt fra 3G/4G til 5G over 6 såkaldte embeddede modems, hvilket herhjemme – i værste fald – ville betyde at alle 6 modems peger på den samme udbyder, da vi selv her i landet, ikke er nået særligt langt med udbredelsen af 5G.

Den budgetvenlige løsning er sikkert den vi kommer til at se mest til

Omvendt kan der vel ingen tvivl herske om at 2021 og fremefter byder på masser af 5G, og at det jo altid er smart at investere, når man har chancen.

Den “lille” AIR-5G, er modsat Pro versionen “bare” en dims der monteres på et kamera.

Der derefter kan sende hjem, og lidt til.

Det er dog fortsat udstyret med den Emmy Award vindende SST (Safe Streams Transport) protokol, der både ringer til flere udbydere, kan lave cafe latte og sørge for at der ikke er udfald, da denne enhed også embedder flere modems.

Læs også  Tid til Gemini 1x1

Det har i den forbindelser – i princippet – været muligt at sende 4K/UHD og HD/HEVC video over 5G siden 2017.

Det eneste der manglede var blot sendenettet, der kommer nu.

AviWest har på pilotbasis suppleret producenterne af French Open tennis og the IBC Accelerator Program i Amsterdam med 5G transmission, hvor det ( vist nok ) har været en slags punkt til punkt 5G.

Med sendenettet, blive det hele lettere.

Så skal du bare trykke på knappen.

Så er i på.

Som altid er vi skræmmende langt fremme her i landet, med 5G – her en TV2 test fra 2019, hvor MCR er pænt oppe og køre