PBS TV tror på et nordisk samarbejde

Børn elsker som bekendt film og serier på deres eget sprog.

Det er derfor at der er en masse der er auto oversat, på de kommercielle TV kanaler.

Hvordan skulle de ellers kunne sælge deres målrettede børnereklamer.

Alt sammen noget, du fortsat ikke oplever særligt tit hos de Nordiske PBS TV stationer.

Herunder DR, der er netop så påholdende i forhold til reklamer, at denne størrelse – næsten – ikke er til at finde på for eksempel YouTube, hvor DR jo netop risikerer at der kommer reklamefilm ind før DRs ting, da det er sådan YT tjener deres penge.

Heldigvis er DR gode venner med blandt andet de nordiske PBS TV stationer, hvorfor de nu er på vej ind det som de kalder for et “nyt stort samarbejde for at sikre et bredt udbud af kvalitetsindhold på tværs af Norden”.

“Akavet 3” er en del af Barn14 samarbejdet

Planen ser ud til at være “at give børn i Danmark adgang til en række nye nordiske børnefiktionsserier hvert år”, hvilket – må man formode – også gælder i de andre nordiske lande.

Samarbejdet, der bestemt ikke er nyt, bygger videre på det som DR og de andre PBS TV stationer – der ikke sender reklamer – kalder for “Nordic12”, der er et nu tå år gammelt “..og stadig eksisterende samarbejde mellem de nordiske public service-stationer om at udveksle fiktion til voksne”.

Læs også  OL2020 skulle blive til noget

Dette samarbejde har allerede resulteret i “22. juli”, der er en norsk serie om “terrorangrebet i Norge i 2011”, samt “Exit” der er en historie om “fire norske finansmænds”, der giver seererne “et indblik i en pengegrisk og depraveret finansverden”.

Og nu hvor det er en succes, er de samme nordiske PBS TV stationer på vej med “Barn14”, der som du må have gættet det nu, det samme tiltag bare til børn.

Hvorfor det ene hedder 12 og det andet 14, er i den forbindelse rigtigt smart.

Norske NRK, finske YLE, svenske SVT og DR, har nemlig planer om at give “danske børn adgang til 14 nye børnefiktionsserier årligt fra hele Norden” via initiativet “Barn14”.

Dermed er det pænt nærliggende at “Nordic12” her de sidste par år må have handlet om at tilbyde 12 nordiske serier, på tværs af markederne, som de voksne så har kunne nyde.

Generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn siger:

 -For børn er fiktion en måde at spejle og forstå sig selv på og netop derfor, er det så vigtigt, hvilket spejl vi holder op for vores børn. Som public service-station er det en af vores vigtigste opgaver at sørge for at udvikle den unikke danske og nordiske tilgang til børneindhold. Derfor er jeg stolt over, at vi nu kan tage dette skridt og glad for, at vi løfter i flok på tværs i Norden, slutter hun.

Læs også  Streamerne vinder priserne