Tysk fodbold er som bekendt innovativ

Vi synes ellers at det var ret sjovt da Tysk fodbold Liga ( DFL ) begyndte at ligge kameraerne ned, for at producere i 9:16.

Det gør de som bekendt ikke mere, hvorfor der ikke mere er 4K ( på højkant ) i mobilen.

Omvendt noget de måske burde begynde på igen, nu hvor 5G viser tænder, og giver muligheden for at sende i ekstreme båndbredder til mobile fans.

DFL har i stedet kastet sig over en mere (?) interessant udvikling, nemlig med robot kameraer, der – som bekendt – er super populære i disse dage.

Det er dog ikke et par gennemtævede PTZere vi taler om her, med et par paneler, der ligner noget der er fra 80erne.

Se mor vi skyder til mobil telefoner nu med lidt mere Gaffa

Hvad der derimod er tale om, er at DFL netop har testet “Robotic Camera”, der er et nyt koncept for robot styrede TV kameraer, der kan “tracke” bevægelserne foran kameraet.

Som vi forstår det, ikke mere præcist og/eller bedre end at det kræver en Fujinon HA18x5.5mm på et Grass Valley LDX C86n 4K kamera, for at fungere.

Dermed er det – med andre ord – ikke muligt at gå tættere på end et totalskud.

Det virker til gengæld, hvorfor Ligaen – for fremtiden – forventes at blive delvist optaget med Robot kameraer, der “tracker” via Nikon og Mark Roberts Motion Control softwaren, “Polymotion Player”, der suppleret med ChyronHego tracker godt nok til professionelt brug.

Læs også  Se mor ingen huller

Lettere morsomt er der udviklet “to indstillinger”, nemlig “semi close” og “close”, der i begge tilfælde er svære at opnå med en 18×5.5mm.

DFL har tidligere propduceret i 9:16 højformat til mobiler – det gik fint

Igen.

Den virker som hovedkamera, så hvorfor skulle det ikke også være muligt at bruge løsningen med længere glas.

Bedst af alt er systemet allerede fra starten af, kompatibelt med software, der leverer virtuelle reklamer på banen, hvorfor det nu er muligt at lade en robot og noget software, sørge for at reklamerne findes de rigtige steder, på det rigtige tidspunkt.

Producenten vurderer at løsningen på sigt vil spare på udgifterne til mandskab.

Her et par videoer der ser ud til at understrege at der virkeligt sker en masse på området for tiden.