Musik i julen på TV2

Mens DR som bekendt satser mest på korsang og fælles ditto, ser TV2 ud til at være lidt længere fremme i bussen.

De ærgrer sig nemlig over et år, hvor alt – som i alt – musik endte med at blive aflyst.

Det eneste musik der var til at høre i år, var den smule DR og TV2 sendte i form af “specials” hvor alverdens danske musikere trådte op.

Mange vil således kunne huske at også der, var TV2 pænt meget foran konkurrenterne, med blandt andet “Hele Danmarks Festival”, hvor tomme festivalpladser forblev tomme, nu bare med blandt andet Sanne Salomonsen og Rasmus Bjerg på “scenen” der ( uden publikum ) ( men med mange seere )

Nu er det så ellers blevet tid til Danish Music Awards, hvor de samme artister, der – mere eller mindre – kun har levet digitalt i 2020, alligevel ender med at blive fejret lidt.

Annika Aakjær er vært på årets DMA

Behørigt suppleret med “Alletiders juleshow” og “Nytårsplaylisten 2020”, der i begge tilfælde også hylder hele den lokale musikbranche.

Det hele starter den 28. november, hvor det er blevet tid til “DMA 2020”, der får Annika Aakjær er vært i hvad der med pænt stor sikkerhed bliver lidt af et show.

TV2 prøvede som bekendt også med en omgang “Grøn, Grønnere”, der sikkert fik enkelte til netop at drikke en enkelt grøn til, eller 10.

Læs også  Mellemøsten korrespondent fik Buketten af KLF

I kombination med de “danske havefester” som TV2 sendte der i juli, blev det alligevel sommer, i 2020.

Underholdningsredaktør Dorte Borregaard siger:

 -Det danske musikliv har lidt i 2020, og vi er glade for, at vi har kunnet give musikken ekstra fokus i år. Sommerens musikprogrammer var en hyldest til festivalernes fællesskab og en påmindelse om, at vi kommer til at feste sammen igen på et senere tidspunkt, starter hun og fortsætter.

 -Musik skaber fællesskab på tværs af generationer og er noget, vi deler med hinanden. Vi har den ambition, at TV 2s musikprogrammer skal engagere og overraske og give danskerne store og originale oplevelser, slutter hun.

Dorte Borregaard er ydermere redaktør på blandt andet “X Factor”, de kommende jule- og nytårsshows, samt “DMA” der bliver optaget i Royal Arena samt “Toppen af poppen”.

Hun forklarer videre:

 -“Toppen af poppen” er et godt eksempel på, hvad musikken kan gøre for os. I programmerne møder seerne etablerede kunstnere i godt samspil med nye navne, som vi ikke kendte på forhånd, og som vi ikke vidste, at vi godt kunne lide, slutter hun.

Og nu hvor det snart er lørdag, er der vel ikke meget andet at gøre end at glæde sig til at Annika Aakjær værter sig igennem DMA.

Læs også  TV2 glæder sig over 2019

Hun forklarer:

 -Det er en stor ting at få lov at stå i spidsen for “DMA 2020” – i et år, hvor musikkens vilkår er under pres. Og det er som regel under pres, at man viser, hvad man er gjort af. Årets show bliver et anderledes et af slagsen, og jeg glæder mig netop meget af samme årsag, slutter hun.

Lasse Lindholm, der er formand for DMA-Akademiet og kommunikationsdirektør i musikselskabernes brancheorganisation IFPI, er også glad.

han siger:

 -Danske musikere har det ikke nemt for øjeblikket. Alligevel bidrager de med en værdi til vores liv, som de fleste af os nødigt vil være foruden. Derfor fortjener de også mere end nogensinde at blive hyldet ved DMA i år, slutter han.

Den ældre del af befolkningen bliver som bekendt heller ikke snydt på TV2.

De kan således fortsat se ( men sikkert ikke høre ) – for eksempel – “Med på noderne” der sendes på TV2 Charlie.

Vi har lige fundet lidt fra denne sommer.