Netflix opper produktionen i England

Uanset hvor meget England er ved at forlade EU, ser Netflix – på ingen måde – ud til at være ved at forlade landet.

England har nemlig det som Netflix efterspørger, nemlig store produktions faciliteter og talent nok til at der kan være netop så mange produktioner igang eller på vej, at denne streamer kan fylde en god del af deres “sendeflade” op med nyt indhold.

Og nu hvor Netflix, ser ud til at være begyndt at koncentrere deres produktion til de markeder de satser på, skulle planen for England, være at investere op imod 1 milliard dollars i det engelske produktionsmiljø i 2021, hvilket er en stigning på omkring 50 procent.

Så selv om at det lyder af meget, er det altså ikke “helt vildt”.

Et af de Netflix seerhit der fortsat skal produceres i England er The Witcher

Det er dog stadig 2-4 gange vores totale DFI produktions budget om året.

Planen er – ikke overraskede – at fortsætte med at producere seerhits som “The Crown”, “The Witcher” og “Sex Education”, der er blandt de mere end 50 TV shows og spillefilm der blev optaget i England af Netflix i 2020.

På trods af alt fra Pandemi, til diverse lockdown’s, der også har plaget produktionsmiljøet der.

I forhold til Netflix globale budget, er den milliard dollars der forventes at blive indkøbt produktioner for i 2021, såmænd heller ikke vildt overvældende.

Læs også  Sony er tilbage på IBC2022

Det globale produktionsbudget skulle efter sigende være på – pænt vilde – 17 milliarder, i alt fra licenser ( typisk af TV serier, der sendes som broadcast eller stream i USA ) til spillefilm og alt det andet.

Netflix siger i forbindelse med deres forøgede investering i det engelske produktionsmijlø:

 -The UK is an incredibly important market to Netflix and we are proud to be increasing our investment in the UK’s creative industries.

En hulens stor bunke af Netflix kommende produktioner forventes at blive lagt på i og omkring The Shepperton Studios, som Netflix købte ( retten til at producere i ) sidste år.

En anden Uk produktion der fortsætter er Sex Education

Shepperton Studios havde før Netflix overtog størrelsen 14 studier, der – problemfrit – kan producere samtidigt.

Forventningen er at kapaciteten udvides, nu hvor der skal produceres mere.

Som vi forstår det købte Netflix ( retten til eksklusivt at producere i ) Shepperton Studierne af Pinewood, hvilket betyder at koncentrationen af studier i “West London” nu er nærmest overvældende.

Aftalen skulle gælde i 10 år.