Aftalen om de Olympiske Lege fortsætter i 22 og 24

Enkelte har måske gået og tænkt at Discovery var sådan lidt ved at opgive at sende her i landet, nu hvor YouSee er holdt helt op med at distribuere deres kanaler.

Konsekvenserne er der – uanset – ikke meget at gøre ved.

Til gengæld, ser det ingen måde ud til at Discovery er på vej væk fra det danske TV marked.

Deres nye aftale, der netop er blevet sluppet, handler således om at DR, TV2 og Discovery, er “gået sammen” om de Olympiske Lege i Beijing 2022 og Paris 2024.

Som vi forstår det, havde Discovery, Inc. allerede rettighederne, som de nu så blot sælger lidt ud af til DR og TV2, der derfor “sublicenserer TV- og (de) digitale rettigheder til De Olympiske Vinterlege Beijing 2022 og De Olympiske Lege Paris 2024.  

Dermed vil det også være muligt for seere der ikke har købt sig adgang til Discoverys kanaler at se en smule fra De Olympiske Lege, der ellers er godt gemt bag en pænt høj betalingsmur, kendt som “køb adgang til alle kanalerne er lev uden”.

Aftalen, der – som vi forstår det – handler om “de ikke-eksklusive digitale rettigheder i Danmark til alle Olympiske Lege til og med Paris i 2024”, betyder at du – formodentligt – kan vælge at se en god del af legene på Dplay og resten på DR og/eller TV2.

Læs også  DR bliver lidt mere DRsk

Dplay vil omvendt være stedet der sender “hvert eneste minut, hver en atlet og hver en medalje, både live og on-demand”, fra legene. Så dem der virkeligt går op i “OL”, bliver nok nødt til at investere i Dplay og en del TV apparater, der der jo sker flere ting samtidigt, ved de Olympiske Lege.

Aftalen om 22 og 24, er – i princippet – ikke ny, da det er en videreførsel af en DR aftale der blev indgået i 2017, der stadig inkluderer De Olympiske Lege i Tokyo i 2020, der som bekendt nu afvikles i sommeren 2021.  

Nicklas Norrby, GM for Discovery Nordic siger:

 -Vi evaluerer løbende vores drift og struktur for at blive mere effektive og finde nye måder at give vores brugere det indhold, de elsker. De ændringer, vi laver nu, er i overensstemmelse med den strategi og vores mål om at have en af de førende streamingtilbud målrettet nordiske brugere og en succesfuld forretning på tværs af Norden. Sport er en vigtig del af Discoverys DNA og forbliver en prioritet for os. Vores OL-partnerskab med DR og TV 2 er en stor gevinst for danskerne, fordi vi sikrer bred adgang til dækningen af De Olympiske Lege, og bibeholder vores Eurosport dækning, der forkæler fans med hvert et minut af legene og enestående sportsekspertise på tværs af digitale vinduer på Dplay, slutter han.

Læs også  EBU ærgelig over udviklingen med DR

Henriette Marienlund, Mediedirektør hos DR, supplerer:

 -De Olympiske Lege er verdens største begivenhed, der følges af milliarder af mennesker verden over – og som også samler danskerne, som vi oplevede det i Rio i 2016 og London i 2012. OL er et væld af sportsgrene, og vi er superglade for, at vi sammen med DR kan præsentere De Olympiske Lege for danskerne i 2022 og 2024. Særligt høje er vores forventninger til OL i Paris, som ligger så tæt på – og uden tidsforskel til – Danmark, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

– Vi er utroligt glade for denne aftale, da De Olympiske Lege er verdens suverænt største sportsbegivenhed. Vi ved, at sport er noget af det, der er allerbedst til at binde os sammen som nation. Derfor er det en vigtig public service-opgave for DR at sikre adgang for hele befolkningen, så vi sammen kan følge de danske medaljehåb og andre højdepunkter, slutter hun.