DR2 lover en jul fuld af firserfilm og andet

Nu er det som bekend kun de ældste der bruger DR2.

Derfor ser DR ikke et problem i at lokke med sikkert herlige film fra 80erne, der – lige så sikkert – hitter hos kerneseerne, der – måske – var i 20erne dengang, og dermed nu er en del ældre.

Igen.

DR2 lover at seerne ( der stadig kan det ) “kan seerne tælle ned til jul og nytår i selskab med klassiske koncerter, ballet, historieprogrammer, film, portrætter, juleprogrammer og en nytårsspecial”.

DR2s seere kan glæde sig til “Vilde Vidunderlige Danmark” som koncert

Og de der 80er film.

Julen bliver også den periode, hvor DR2 har planer om at fortælle alle der kigger med at “Du må ikke bedrive hor”, selv om at julen (?) åbenbart (?) er “sæson for utroskab”.

For at pointere at det ikke dur, har DR2 fundet sognepræst Flemming Pless frem igen.

Han har derfor igen “samtaler med forskellige mennesker om de ti bud”.

Og nu hvor der denne gang er “fokus på det sjette bud”, har du gættet det.

Det kan næsten ikke blive mere konformt.

I følge præsten betyder dette “bud” nemlig at “Du ikke må bryde ægteskabet”, eller “bedrive hor”, der er titlen på serien, hvor præsten ignorer landets op imod 2 millioner enlige, der ingen grund har til at se med.

Læs også  Discovery er helt ude og meget forundret

Andre kan omvendt høre om “hvordan det føles at blive afsløret i utroskab af et anonymt brev sendt til konen”, eller om det er “muligt at have en affære hele livet igennem”.

Slutteligt bliver der også stille spørgsmål ved (?) “hvordan samfund og kirke håndterer det dilemma, at utroskab er noget, som foregår hele tiden, men som er tabubelagt”.

Serien, der ender på tre programmer, introducerer igen sognepræst Flemming Pless der “har sat tre mennesker stævne, som alle har skabt sorg og vrede hos deres allernærmeste, fordi de har været utro”.

Det hele blandes så ellers sammnen med “kristendommens ord om fristelse, synd og tilgivelse giver mening for dem, der har forbrudt sig mod det sjette bud”.

sognepræst Flemming Pless taler om utroskab på DR2 i julen

DR2 er som bekendt også kanalen hvor du finder “voksen humor”.

Derfor kan dem der vil også se “Jul med Trines mor”, der er en komedieserie, hvor “den velkendte mor-figur, spillet af Bodil Jørgensen” kigger på “familierelationer og alt for stramme bånd”, samt en “navlestreng, som burde være blevet skåret over for 40 år siden”.

Og nu hvor det er blevet jul hos Trines mor, er hun ( moderen ) forvirret, da Trine “ikke ringer tilbage”. Og selv om at søster Winnie bager kringle og Keld går langt for at hjælpe, er der stadig problemer.

Læs også  Det nye DR2 tager form

Se mere på DR2 på adventssøndage.

Som altid er der også plads til “klassiske toner til Danmarks natur”, der er et koncept, hvor DR Symfoniorkestret og DR Koncertkoret opfører “en koncertopførelse” af TV serien “Vilde Vidunderlige Danmark”.

Teknologisk orienterede kan ydermere glæde sig til at Nikolaj Sonne er tilbage p DR2.

han kigger således på hele 2020 og tjekker hvad der “pludselig er rykket tæt på” og “Hvad der blev de helt store tendenser” i året der er gået.

Året sluttes så ellers af med “Kunstnerkolonien”, der igen mødes i Skagen.

Seerne kan så ellers opleve deres ( ellers ) “private atelier”, samt når de “gør status på et helt særligt år”.

Året sluttes til sidst af med en hel uge med 80er film, der bliver sendt allerede klokken 17.00, klokken 20.00 og klokken 23.00 i uge 51.

Hurtig hovedregning påstår at det ender med at blive til 21 film.