5G er fremtiden for Broadcast

Nu er det måske at tage munden lidt fuld, når man mener at fremtiden for Broadcast er 5G.

omvendt er det måske ikke helt ved siden af, når Michael Wagenhofer, CEO of ORS i Østrig, konkluderer at broadcastere kan glæde sig til en verden og hverdag, hvor netop 5G, kan flytte så uendeligt mange MB i sekundet, at dem der vil, problemfrit kan se 16K TV, på deres mobiltelefon.

Det er nu heller ikke så meget det faktum at der kan flyttes meget data på kort tid, Michael Wagenhofer gik op i, på det netop afholdte EBU-Forecast 2020 seminar.

Det er mere det faktum at det nu er muligt at få fingre i “kunderne” igen, da alle må formodes at have fået investeret i en mobil med 5G, i løbet af de næste par år.

Michael Wagenhofer vurderer er 5G er fremtiden for PBS broadcastere

Og at de derfor vil kunne modtage – for eksempel – de signaler som PBS broadcasteren ORS har rodet med over de sidste par måneder.

Ganske som herhjemme, hvor vores lokale broadcastere allerede har taget 5G til sig, har ORS netop gennemført deres “proof of concept” forsøg, der – i følge Michael Wagenhofer – netop viser at 5G Broadcast eren “future-proof technology”.

Dermed kan broadcasterne altså også begynde at tage denne teknik til sig nu hvor ORS ( og andre før dem ) kan konstatere at 5G er perfekt til “OTT streaming services” og rigtigt meget andet.

Læs også  Smarte TV vælger VVC i H266

Indtil videre er der dog et enkelt problem, som alle er nødt til at forholde sig til.

Der er stadig ikke mange 5G telefoner på markedet, ganske som der heller ikke ( rigtigt ) findes “5G modemer” til data, så forbrugerne kan få sygt hurtigt – trådløst – Internet hjem i sommerhuset.

Omvendt vurderer Wagenhofer at store byer som Wien, kan glæde sig over at være dækket ind tidligt, hvorfor en fremtid med “5G Broadcast”, såmænd ikke er særligt langt væk.

ORS vælger det til trods at etablere “5G Broadcast applications”, hvilket kan oversættes til at denne Østrigske PBS broadcaster kaster sig ind i “OBECA”, der er kort for “Open Broadcast Edge Cache Appliance”, der er en “open source platform”, der tillader at udviklere at arbejde sammen om “hybride OTT applications” der kan leve i og med 5G Broadcast.

Vi har fundet Michael Wagenhofers gennemgang af emnet, der – måske – er målrettet udviklingen i ORS området.

Men som problemfrit ser ud til at kunne integreres i alle andre markeder.

Man behøves ikke engang være PBS broadcaster, for at sende “podcast” i 5G kvalitet, eller etablere egne OTT tjenester via telefon nettet.

Det er muligt at læse videre her.

Her videoen der blev præsenteret på EBU-Forecast 2020 seminaret. Den varer cirka 10 minutter.

Læs også  DR uden for EBU succes