Xee lukker og slukker for 29

Xee der nu i en årrække har produceret og sendt serien “29”, der hvert år er vokset med et tal, da meningen ( måske ) er at pointere at de medvirkendende er blevet et år ældre i hver ny sæson, vælger nu at lukke og slukke for serien.,

Dermed kan faste seere glæde sig til det endelige farvel i løbet af januar, hvor de medvirkende nu er blevet “33 år”.

Seriens ledende karakterer, Julie og Jespers er dermed på vej væk fra Xee, efter at have været en del af det koncept siden 2018, hvor der var premiere på “29”.

Linda Etgar, ansvarlig for de danske produktioner på Xee, forklarer:

 -Det har været en stor fornøjelse at se, hvordan serien er blevet modtaget, og vi er glade for, at vi har fået lov til at fortælle historien om Julie og Jesper og deres forsøg på at navigere i voksenlivet gennem hele fem sæsoner, starter hun og fortsætter.

 -Vi vil gerne fortælle ægte historier med mennesker, der brænder for at fortælle dem, og det er præcis hvad “29” er. Det startede som Jesper og Julies egen historie om at blive single som 29-årig, mens alle vennerne bliver gift og får børn, slutter hun.

Julie (Julie Rudbæk) og Jesper (Jesper Zuschlag), er også glade.

Læs også  Xee er på vej mod 80erne i Århus

De siger:

 -Det har været en fantastisk rejse at producere de fem sæsoner og se serien vokse. 29 startede som et forholdsvis lille format, hvor den primært tog udgangspunkt i Julie og Jespers liv. Men efterhånden er det blevet en større ensembleserie med plads til flere historier og karakterer, slutter de to hovedroller og folkene bag ide og koncept til serien.

Som tidligere vil det være muligt at se alle tidligere episoder på Xee.

Både som genudsendelse og som stream.

Og selv om at det ikke er helt klart, kunne det tænkes at være lige meget Julie og Jesper’s beslutning at lukke og slukke som Xee’s beslutning.

Jesper Zuschlag siger nemlig:

 -Det har været svært at tage beslutningen om at lade det være sidste sæson, fordi vi stadig mærker så meget støtte og kærlighed til serien. Vi har fra starten insisteret på, at hver sæson skulle løfte sig fra den forrige, og det synes vi er lykkedes. Men det skal også slutte, mens legen er god. Og selvom det er slut for en periode, så betyder det jo ikke, at vi ikke kan vende tilbage til universet senere. Der er jo også noget, der hedder en 40-års krise, slutter han.

Som pointeret er der flow premiere den 4. januar  2021.

Læs også  Op og skyde nordpå

Serien kan dog streames fra den 1. januar, i hvad vi gætter på er en enkel episode hver uge, og otte uger frem.

Der er nemlig tale om en sæson på 8 episoder.

Her en promo for den sidste sæson