5G LiveU fra mobilen supplerer

Sky Deutschland har netop taget deres LiveU’s LU-Smart app i brug, og understreger at muligheder for at “sende live fra mobiltelefonen”, har langt mere potentiale end “bare lige”.

Sky Deutschland der har udstyret en række mobiler med LU-Smart software fra LiveU, og suppleret med et 5G Telefónica O2 Netværk, kunne derfor sende deres første “1. liga” multikamera håndboldkamp over 5G, suppleret med supplerende dækning via mobiltelefoner, der problemfrit og i realtid, kan klippes ind i “master signalet”.

Telefónica der alligevel er ved at rulle 5G ud i Tyskland, var derfor med i den første “live streamede” 1. liga kamp, der blev produceret på sådan at det var muligt for fans at se med på skysport.de, der er en online platform for fans, der også lige er kunder i den tyske afdeling af Sky.

Mobiltelefonerne, der – på ingen måde – fungerer som broadcast kameraer, kunne omvendt “fange” alt det action, der er på en stadion, når bølgerne går højt.

Det er enkelt at streame fra en mobil nu – LiveU’s LU-Smart software gør det endnu lettere

Alessandro Reitano, SVP Sports Production at Sky Deutschland, forklarer:

 -Reinforcing our reputation as an early technology adopter, Sky successfully completed the first end-to-end 5G transmission in Europe on skysport.de. With LiveU’s latest IP transmission technology and the great support of netorium ( tysk partner til LiveU, red ), we were able to produce a solid 5G stream of the handball game and to let our online audience become part of a dynamic and highly engaging viewing experience, slutter han.

Læs også  PTZ er det nye orange

Som altid med store begivenheder, der streames, som i dette tilfælde via LiveU, var serverne placeret i et mobilt kontrolrum, på venue, der leverede 4x SDI ud, for hver server, så alt fra camera feeds, til mobiltelefoner, kunne billedmikses til det færdige signal, der blev broadcastet.

Ganske interessant brugte produktionen LiveU’s IFB feature (Audio Connect) som talk back under produktionen.

I følge dem selv fungerede denne “audio backbone” perfekt, selv om at det “plejer” at være forbeholdt journalister at bruge denne 2 vejs kommunikations feature, mellem kontrol rum, og journalist.

Zion Eilam, VP Sales for EMEA at LiveU, er også glad.

Han siger:

 -This joint venture demonstrates the disruptive power that emerges when four technology leaders join forces – with LiveU and netorium bringing the IP video transmission expertise, Sky Deutschland contributing outstanding live production skills and Telefónica providing the O2 cellular network of tomorrow, slutter han og bliver suppleret af Peter Frantz, CEO at netorium.

Han siger:

 -With this path-breaking project, we accomplished our mission to provide a best practice reference case for 5G streaming. Thanks to LiveU’s superior technology, the days when you needed to have an extensive and expensive tech setup to deliver a broadcast-quality stream are definitely a thing of the past, slutter han.

Læs også  Teradek Ranger et trådløst 4K hit

Ikke overraskende var en af årsagerne til denne “test” at alt efterhånden er så COVID-19 ramt, at det er – nærmest – umuligt at producere, uden at overtræde en eller flere regler.

Som eksempel var der intet publikum under kampen, hvilket var en af årsagerne til at en række mobil telefoner kiggede forbi.