Fart på den dyre eksterne

Mange har de sidste par år, rodet med Raid systemer, der larmer og fylder mere end godt er, da der ellers ikke er plads til ambitiøse projekter.

Sådan er det ikke mere.

Mange er – ikke overraskende – overgået til at bruge SSD, der har det indbyggede problem, at disse “diske” såmænd også fylder en del, samtidig med at de bestemt ikke er billige at komme i nærheden af.

Og så er de stadig svære at slæbe rundt på.

Sidste ny, er derfor at flere har valgt at bruge de såkaldte PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 – M.2 (2280) Internal Solid State Drive kort, der stort set intet fylder, og som kan monteres i eksterne Thunderbolt 3 eller USB-C kabinetter og derfor tilbyde op til 40Gbit/s overførselshastigheder. ( op til omkring 5GB i sekundet )

Producenten har endnu ikke opdateret deres eget site, så her deres forrige 2TB model

Som regel mere end nok.

Og nu hvor sådanne kort hverken larmer eller fylder, er der åbenbart pænt mange der efterspørger stadig større kort.

Lige her er det at ukendte Mushkin pludselig bliver potentielt spændende.

De er nemlig på vej med deres første “Alpha” kort, der kommer i to – vilde – versioner.

Nemlig i en 4TB og i en 8TB NVMe version, der – mere eller mindre – er nok til selv pænt ambitiøse projekter.

Læs også  Waoo vælger 24i 

Som altid med NVMe SSD, bliver de hurtigere jo større de enkelte kort er.

Og dem der har Motherboards, der kan håndtere sådanne kort, kan – pludselig – gøre brug af den fulde hastighed, mod at smide ( gætter vi på ) kassen efter sådanne kort.

her en lille funky M2 kasse ( enclosure ) fra OWC der kan flytte 40Gbit/s aka 5GB i sekundet

Vi erkender nemlig at vi ikke har kunne finde nogle priser, da kortene, der – efter sigende – skulle være til at finde på Amazon, men altså ikke er der, ganske som priserne heller ikke er det.  

Producenten selv har heller ikke brugt tid på at opdatere deres egen site, så måske der er – eller har været  – et batch af lynhurtige kort til salg.

Sikkert skulle det dog være at der enten er – eller snart kommer – enten nye eller flere Mushkin Alpha kort til salg igen.

Og så er der altid detaljen med at nu hvor Mushkin kan producere sådanne kort, kan alle andre også, hvorfor det snart bliver muligt at købe 4TB og 8TB m2 kort, fra en bunke producenter.

Skulle du i den forbindelse være i tvivl om hvor sygt hurtige denne nye Mushkin Alpha serie er kan de læse op til 3300MB/s, og skrive op til 3000MB/s.

Noget vi også formoder tilsvarende kort fra andre producenter kan.

Læs også  Tokina rasler med glasset

Det eneste der så bare mangler før du kan flytte op imod 18000 TB i timen, er en eller flere eksterne PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 SSD æsker ( enclosures) , der – typisk – er udstyret med USB-C, i den nyeste version, eller med Thunderbolt 3, og som derfor kan flytte op til 40GBit/s.