Peter Madsens True Crime på Dplay og Kanal 5

Alle der her på det sidste har tjekket danske nyheder, kan ikke have overset af Peter Madsen, der ellers er forvaret i ganske lang tid, fornyligt valgte at “flygte”.

Noget interesserede kan få understreget fra idag ved 10 tiden og senere på Kanal 5 som flow TV, hvor det er “kommet frem” at “..den livstidsdømte raket- og udbådsbygger havde fri adgang til at bygge stort set, hvad han ville i fængslet..”.

Og at han derfor valgte at bygge “både en pistol- og en bombeattrap”, der endte med at hjælpe ham, så han kunne true “sig ud af fængslet under flugtforsøget den 20. oktober i år”.

Peter Madsen forklarer:

Herstedvester Fængsel dækker et tort område

 -Du vil ikke tro det, hvis du så det færdige resultat. Jeg kan selv stå og sige, det er løgn, det her, det kan ikke lade sig gøre. Men det kan lade sig gøre. Det er simpelthen sådan, at hvis du giver mig en knækket skruetrækker og en bøjet murerske og kigger væk i fem minutter, så har jeg lavet en jetmotor ud af det, understreger han.

Og det er netop sådanne evner der gjorde at han kunne bygge de omtalte pistol og en bombe -attrapper, han som bekendt “brugte til at true sig ud af fængslet med”.

Læs også  Næste Viaplay hit hedder Furia

Det hele er så ellers dramatiserete som kun Dplay og Kanal 5 kan gøre det, hvor alt fra “flugtforsøget fra Herstedvester Fængsel” til alt op til bliver “kortlagt minutiøst”, af blandt andet journalist Kristian Linnemann, der supplerer med optagelser fra “De hemmelige optagelser med Peter Madsen”, der er tidligere “næsten hemmelige” optagelser med morderen.

Psykiater Henrik Day Poulsen er også med.

Han siger:

 -Når man hører det her, så er det dybt bekymrende, at der ikke er skredet ind overfor den her mand, og at man ikke har fået en tanke om, hvad der foregår i det værksted hos en mand, der er så sygeligt detaljeret optaget af eksempelvis forskellige våbentyper, starter han og bliver suppleret af Kurt Kragh, tidligere leder af Rejseholdet.

Han siger:

 -Det er da forbavsende, at han kan fortælle om alle de her våben. Og det er klart, at med den viden om våben, så er han selvfølgelig også i stand til at bruge den viden til at fremstille en meget vellignende attrap, slutter han.

Programmet indkluderer ydermere “øjenvidneberetninger, eksperter og nye gennemlytninger af samtaler med Peter Madsen..”, der alt i alt, “kortlægger Peter Madsens flugtforsøg”.