Walt Disney inde i første BSVoD lignende aftale

En del tyder på at sidste nyt fra Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm og alt 20th Century Studios rammer Baltikum nu.

Som vi forstår det har The Walt Disney Company Nordic og TV3 Group, ( der er den Baltiske og ikke den Nordiske gruppe ) netop indgået en heftig aftale om at TV3 Group’s OTT tjeneste Go3 og betalingskanalen TV3 Film om eksklusive rettigheder til alle film og serier fra giganten.

Lettere underligt, nu hvor Disney+ tilbyder kunderne netop det samme.

Igen.

Det kan jo være at Internettet enten ikke fungerer, at kunderne i området hellere vil se det samme indhold som OTT eller på en betalings kanal, eller at Disney venter med at lancere Disney+, til der ikke er flere aftaler at indgå.

Den lille grønne er nu på vej mod Baltikum – som OTT og payTV

Sikkert er det i hvert tilfælde at konkurrenterne nu ikke længere kan vise noget som helst nyt fra Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm og alt 20th Century Studios, det næste stykke tid.

Christian Anting, TV3 Group CEO er glad og siger:

 -We are delighted to bring the magic of Disney to our subscribers across the Baltic countries. Together we are combining the world’s best storytelling with a unique user experience, slutter han.

Hans van Rijn, The Walt Disney Company Nordic og Baltic Country Manager, supplerer:

Læs også  Vi er hårde til spil

 -We are thrilled to enter into this multiplatform content partnership with TV3 Group for their market leading services Go3 and TV3 Film. Together, we look to bring audiences across the Baltic region access to brand new original features from all of our world-renowned studios as well as our beloved library of timeless classics; for kids, fans, grownups and families, and all in between, to enjoy on any device, at any time, slutter han.

Det specielle ved denne aftale ser dermed ud til at være at den baltiske TV3 Group har kunne købe “rettighederne” til alt der findes på Disney+.

Og selv om at det måske ikke kan undre, kunne noget tyde på at der reelt er tale om en “slags” BSVoD aftale, altså en buy-through SVoD aftale hvor kunderne – reelt – får adgang til “alt Disney+”, men at udvalget bliver styret af  TV3 Group på deres platforme, hvoraf en af dem, er en OTT platform, der ( kunne være) en fuld eller begrænset version af Disney+.

Måske endda med mulighed for at købe enkeltstående film som “Mulan”, og hvad der kommer senere.

Formodentligt helt frem til Disney+ kommer til området. Der – for eksempel – kunne være når TV3 Group ikke længere ønsker at købe “alle rettighederne”.

Læs også  Streamerne er flyttet ind i stuen