Norden interessant testområde for SVoD koncepter

Det er ikke særligt ofte at vores lille område, Norden, er spændende for resten af verden.

Derfor er det da hyggeligt at Ampere Analysis, har målt sig frem til at netop Norden er et spændende område for nye SVoD tiltag.

Der er nemlig – i følge – analyse firmaet, “an unusually diverse range of content interests” i Norden, hvorfor området tilbyder “ample growth opportunity”, hvilket burde kunne oversættes til at vi her i Norden, interesserer os for lidt af hvert, og ikke er bange for at prøve nye ting.

Derfor kunne ( burde ?) tiltag som BritBox teste deres produkt ud i området, i følge Ampere Analysis.

Interessen i vores område er ydermere både lokalt produceret og internationalt produceret indhold, hvilket – kombineret med vores hysteriske tilgang til båndbredde – gør det endnu mere oplagt for SVoD tjenester at teste deres produkter af på os, før de slipper dem løs på resten af verden.

Som Ampere Analysis skriver det, er “customers there for the taking”, også selv om at hver husstand allerede har – i snit – 2,4 SVoD tjenester i de husstande der – overhovedet – har adgang til SVoD ( der kunne være Netflix og TV2 Play)

Måske BritBox kigger forbi i en nær fremtid

Ampere vurderer at vi er friske på mere, bare der er noget ordentligt indhold i posen.

Læs også  Embracer Group køber Ghost Ship Games

Ampere Analysis, har desværre ingen ( realistiske ) tal på hvor mange her i Norden der har investeret i Disney+.

Deres vurdering ser omvendt ud til at være “mange”, da reaktionerne har været “overvældende positive”. ( Væsentligt færre end vi formoder er tilfældet, red. )( se længere nede )

Eneste forbehold Ampere Analysis, har, er at regionens OTT marked er delt mellem lokale og internationale spillere.

Og mens lokale ( Viaplay, Cmore og TV2 Play) har fanget et stort publikum, har Netflix jo støvsuget markedet for husstande, der vil have adgang til kvantitet.

Her er Viaplay’s Inter-Nordiske succes relevant.

Denne og CMore’s og TV2 Plays succes har nemlig betydet at Netflix – ikke – har den samme markeds andel som de har rundt om i verden.

Lokale SVoD tjenester er simpelthen for stærke i forhold til Netflix.

Omvendt er der jo Disney+.

Ampere Analysis, vurderer at størrelsen har fået omkring 700.000 kunder ( i Norden ?) ved udgangen af 2020. ( hvilket må formodes at være end særdeles konservativt estimat, red.)

Og selv om at Paramount+ end ikke er kommet til Norden endnu, skulle de komme i foråret 2021, formodentligt suppleret med andre tjenester, der tager chancen og tjekker om Ampere Analysis har ret i at Norden er et marked, hvor SVoD husstande, ikke har problemer med at have 4 eller flere tjenester i huset, hvilket vurderes til at være det kommende “gennemsnit” i Norge og Danmark, mens Sverige og Finland ender på 3 tjenester i snit.

Læs også  Streams stiger i pris

Og så er der jo det der BritBox samt alle de andre internationale spillere.

Specielt BritBox, der åbenbart tilbyder en masse “classic English language” indhold, har en større chance for at vinde markedsandele end – for eksempel – mere amerikansk orienterede tjenester.

Noget der sikkert ikke er helt forkert, i takt med at de ældre seere, der elsker upstairs/downstairs serier og kostume ditto, hopper på streaming bølgen.

Ampere vurderer således at 21 procent af “befolkningen i Norden” i Q3 så “Britiske TV serier meget ofte”, mod 14 procent målt på (?) “hele markedet”.

Vi ser – for 37 procents vedkommende “Amerikansk indhold meget ofte”, hvilket igen er mere end gennemsnit målt på (?) hele markedet, hvor 31 procent ser US indhold “meget ofte”.

Maria Dunleavey, Analyst at Ampere Analysis, siger:

 -As a region where there is demand for both English language and local content, the Nordics is an attractive market for new international players to launch there, while allowing local players to co-exist, starter hun og fortsætter.

 -Our research has found Nordics households are not yet at SVoD capacity, but as new market entrants like Paramount+ edge closer to launch, the quality of content will prove key to capturing the interest – and wallets – of Nordic consumers, slutter hun.

Læs også  NAB2020 er nu officielt aflyst !

Vi har lige fundet et par serier, der er engelske men som allerede er “scoret” af streamtjenester vi allerede har her i landet.