5G bredbåndet ruller

De første der kunne levere mobilt bredbånd via 5G-netværket er som bekendt YouSee.

Og det er de glade for.

Så glade at de både sænker priserne på deres pakker, samtidig med at lover vilde hastigheder.

Eller rettere de lover så absolut ingenting.

Jacob Mortensen glæder sig over de nye højere hastigheder for mobilt Internet

Det er nærmest umuligt at finde andre forklaringer end at “5G er meget hurtigere”, og at “Netflix ikke længere hakker” på YouSee’s sider.

Andre steder er det dog muligt at læse at TDC har testet sig frem til at deres 5G net kan flytte op til 1900 Mbit/s, ned.

Over længere tid.

Desværre er teknologien stadig s ny at deres vildeste og mest udsolgte 5G mobilt Internet modem, der kan flytte 1000/250 Mbps ned og op, må formodes at tale om de rigtige og teoretisk mulige hastigheder.

Omvendt er 250MBit/s op bestemt nok til selv pænt vilde stream fester.

Bedst af alt er alle de ander operatører på vej med tilsvarende 5G løsninger, hvor det eneste der kræves er at 5G modem, hvorefter der kan hentes/og uploades – typisk – 1TB om måneden for 300-400 kroner, hvilket giver en vildt billig MB pris, ganske som at profesionelle snart må formodes at kunne finde Modems, med mere end en kort plads, der “bundler” dækningen, så det – for eksempel – er muligt at hente data fra flere 5G leverandører, og på den måde både få den vilde hastighed og sikkerheden, alle efterspørger.

Læs også  Så er der XAVC i din Telestream

Tilbage på YouSee, er de meget glade, og håber derfor på at sælge en masse mobilt Internet der – hurtigt – kan få spist båndbredden på deres 5G netværk.

Jacob Mortensen, direktør for YouSee forklarer:

 -Vores kunder har virkelig taget 5G til sig, og vi ser en stor stigning i salget af 5G-telefoner. Derfor er vi også glade for, at vi nu kan tilbyde vores kunder et mobilt bredbåndsprodukt, som kan give dem en endnu bedre brugeroplevelse, starter han og fortsætter.

 -Den mobile bredbåndsforbindelse via 5G-netværket vil ikke kun give vores kunder en hurtigere og mere fleksibel forbindelse, men samtidig også være et godt supplement til den bredbåndsforbindelse, som leveres gennem kabler i jorden, slutter han.

YouSee er – som konkurrenterne – derfor ude med pænt store pakker, hvor den største giver adgang til et forbrug på 1 TB data om måneden med 5G hastigheder.

Og selv om at 1TB lyder af meget, må man formode at selv normale husholdninger er oppe på et forbrug, “deromkring”, hvis der bliver streamet lidt på børneværelset, i stuen og på et par iPads, hver dag.

Uanset dette, ender prisen nu på 349 kroner, mod 399, tidligere.

Vi gætter på at andre TDC brand er på vej med tilsvarende tilbud, ganske som 3 også er det.

Læs også  Bunker af FX9ere over disken

Som vi er orienteret begynder 3 at sælge deres modems og adgang til 5G, i løbet af januar/februar måned, hvorefter stream-firmaer kan finde en højere redundans/sikkerhed, når der streames fra lokationer, hvor der kun findes mobilt Internet.