BBC efter Brexit

Enkelte vil have bemærket at deres adgang til de BBC kanaler, de – måske – er vant til at se, ikke er ændret.

Ganske som prisen for adgang fortsat er den samme, eller blot hævet med få procent.

Årsagen til dette, er at BBC har valgt at gøre som alle andre broadcastere, der tidligere havde valgt at have deres TV licenser i England, under Engelsk lov.

De har med andre ord også flyttet deres licenser til “Europa”, så dem der vil se med, fortsat kan se en “europæisk version” af en række BBC kanaler.

BBC er i den forbindelse flyttet til både Luxembourg og til Nederlandene.

Konkret i form af “kommercielle licens aftaler” med selskaber i disse lande, der så ellers distribuerer “europæiske” BBC kanaler, og egentlige ( nationale ) BBC kanaler til de markeder, der har fået muligheden for at købe adgang til disse.

BBC Entertainment flyttede deres “sender” til Holland for at kunne sende i EU efter Brexit

BBC er i den forbindelse en pænt stor størrelse.

Således har BBC Studio valgt en Hollandsk ( en Nederlandsk ?) aftale af blandt andet BBC First, BBC Entertainment, BBC Brit og BBC Earth.

BBC Global News er “flyttet” til Luxembourg, hvor de har etableret et selskab der sender BBC World News 24 timer i døgnet, altid.

BBC One, BBC Two, BBC Four, CBBC og CBeebies har været nødt til at etablere selskaber i Holland ( Nederlandene ) og i Belgien, der bruges til at distribuere egentlige “nationale” engelske kanaler, på disse markeder.

Læs også  Svenskerne streamer mest

BBC One, BBC Two, BBC Four, CBBC og CBeebies har tidligere fungeret som “semi-lokale” TV kanaler i både  Nederlandene og i Belgien, hos en række udbydere.

Det er formodentligt derfor at BBC har etableret et selskab, altså for at fortsætte dette samarbejde, selvom at England ikke længere er en “del af Europa”.

Alle andre broadcastere, der havde licens til at sende fra engelske Ofcom, har ligeledes forladt England, og sender i dag fra – mere eller mindre – de samme lande, med Discovery som undtagelsen.

De valgte nemlig at etablere deres Europæiske Broadcast Center i Tyskland, hvorfra de distribuerer et par hundrede TV kanaler, måske flere.

Her lidt Royalt BBC nyt