Computer skærmen er nu oppe på 40 tommer

Folk der bare ikke kan få nok plads på deres skærm, som for eksempel dem der roder med levende billeder eller stills, kunne overveje at investere i den nye Dell skærm, der er en af de buede typer, der til gengæld fylder – vilde – 40 tommer, hvilket – vist nok – er første gang en Dell skærm målrettet computere er så stor.

Skærmen, der konkret hedder U4021QW, er en “UltraSharp 40” skærm, der ydermere er et WUHD display, hvilket er kort for en opløsning på 5120 x 2160 pixels, altså et 5K TV, med en 2K opløsning i højden.

I princippet et 4K video panel, med lidt plads i siden, nu hvor 4K “kun” trækker på 3840 x 2160 pixels.

Lidt mere realistisk er det nok “bare” en kæmpe stor skærm der er pænt heldig til redigering og en masse grafisk arbejde, så længe dit grafikkort kan trække dette monster, og såfremt at din pengepung er dyb nok.

Det er nemlig ikke helt uden udfordringer at få fingre i det kommende dette UltraSharp 40.

Der i følge producenten både tilbyder “a wide color coverage and excellent color performance”, samt et 90W lade system, via Thunderbolt 3, der dermed løfter sløret for at der i i den grad er tale om en “MacCentrisk” skærm, produceret af en PC producent.

Læs også  Genelec ude med lydfilm
Her touch skærmen der er målrettet Microsoft 365 og Klaxoon møder

Omvendt kan PC folket se frem til vilde 10Gbps via USB-C, og en RJ45 forbindelse, som – må man formode – kan snakke til computeren via USB-C, hvilket sikkert kræver en helt speciel Dell PC, og en driver, der kun virker på visse onsdage.

Nyheden – der er en af to – lander på markedet sidst i januar.  ( måske også i Europa )

Og skulle ende med at koste 2100 dollars, hvilket ikke er helt umuligt dyrt, for en 40 tommers skærm.

Der for en god ordens skyld – ikke nødvendigvist – kan håndtere HDR.

Dell har nemlig “kun” lovet “excellent color performance”.

Den anden nyhed er et par 55- og 65-tommers 4K “Interactive Touch Monitorer”, der er født til at arbejde sammen med Microsoft 365 eller Klaxoon.

Begge er de udstyret med “20-point InGlass touch” funktionalitet, hvilket kan oversættes til at det er muligt at klikke på glasset, der “næsten” er touch følsomt overalt. Altså forudsat at du rammer de rigtige steder.

Igen.

Det betyder at chefen kan tegne og male da det næste punkt kan huske hvor hun var, og at de mange ( ?) steder der kan klikkes, betyder at der er en meget kort forsinkelse, selv om at der arbejdes sammen over store afstande.

Læs også  Ny Fujinon Premista 80-250mm

Disse skærme kommer sidste i marts og er “the world’s first video conferencing monitors certified for Microsoft Teams” i følge producenten.

Prisen er sikkert derefter.