PTZ er det nye orange

Folk der her de sidste 12 måneder har forsøgt at fortælle deres kunder at det der med at streame, er meget smart, har sikkert også været rundt for at se om det muligt at finde nogle budgetvenlige PTZ kameraer.

Det er der flere producenter og forhandlere der har bemærket, hvorfor BirdDog er endog særdeles populær her i landet, nu suppleret med et nyt/kommende PTZ kamera fra Ikan.

Kameraet vi er faldet over, er – som andre budgetvenlige løsninger – “skrabet”, men – med stor sandsynlighed – velfungerende i et stykke tid.

Og nu hvor prisen er endt på 3099 dollars, er der sikkert mange der kunne tænkes at overveje at Pre-Order et par Ottica 4K NDI|HX PTZ Video kameraer.

Vi erkender hverken at vide om det er muligt at finde disse hos en dansk forhandler eller om hvad kameraet hedder – mere end – “Ottica 4K”

Når det er på plads, er specs, endog meget spændende.

Der er “kun” 12X optisk zoom.

Men nu hvor man må formode at budgetvenlige kameraer – oftere – bliver brugt i “små rum” er det formodentligt nok til de fleste opgaver.

Det er – formodentligt – også mere de 4K/60FPS over PoE, der er mest spændende, for de fleste.

Læs også  LG opgraderer deres Channels

Ellers er spec, at der er en 1/2.5 tomme Sony CMOS Sensor indbygget, der håndterer 8.51MP i “native” 16:9, der leverer 3840×2160 Progressive billeder i 60fps.

Producenten der entet er Ottica eller Ikan, lover at systemet er hurtigt og har en fin autofokus.

Som det fremgår på billederne er der en bunke huller bagpå, så alverdens ting kan forbindes til nyheden.

Dermed er noget at det eneste der ikke fremgår af producentens ellers flatterede omtale af produktet hvordan du bærer dig ad med at styre den, når der produceres.

Der skulle dog findes et produkt der hedder The “Ottica IP Camera Controller to control”, der kunne tænkes at være software, måske hardware.

Nyheden skulle uanset kunne snakke med anden hardware, via VISCA, ONVIF, PELCO protokollerne, så – måske – du kan “bare” kan bruge en af de sædvanlige Panasonic eller BirdDog paneler, der er en del af derude.

I forholdt til optagelse er det også ganske spændende.

Kameraet er født til H.265/H.264 i 4K, hvilket blandt andet betyder at det er muligt at spare gevaldigt på båndbredden, hvis der ikke produceres i NDI|HX.

Som altid med nye – meget budget venlige – løsninger står der ikke vildt meget i omtalen.

Auto fokus er – for eksempel – styret via en “autofocus algoritme” der “sikrer at billederne er skarpe”.

Læs også  Netflix løber med 50pct af omsætningen

Dermed står der ikke om det er muligt at supplere op manuelt, da det jo – uanset – virker, hvis autofokus ikke gør det.

Hvert enkelt kamera der bliver solgt, leveres med hvad Ottica/Ikan kalder for et “RS-232 cascade kabel”, der – gætter vi på – betyder at det er muligt at håndtere flere kameraer.

Kamera kontrol kan som pointeret klares i software, via “The Advanced IP Scanner” der kan/skal (?) bruges til at finde det enkelte kamera’s IP adresse.

Som vi forstår det, er softwaren web baseret og derfor ikke platforms afhængig.

Det kræver altså ikke en speciel PC at styre flere kameraer.

Det er ( uanset ?) her du styrer alt andet, så som pan, tilt, zoom, blænde, shutter hastighed, fokus, farve temperatur, lyd og kompression af både video og lyd, der kan komprimeres seperat. ( kamera mikrofon ?)

Der er andre funktioner i denne web klient også.

Om eller hvordan det er muligt at kombinere med egentlig hardware, ved vi ikke.

Igen.

Det burde være muligt.

Du kan læse videre her, hvor det måske også er muligt at finde en lokal forhandler.