21 Søndag bliver virtuel og får nyt ID

DR1s søndags format “21 Søndag”, der tidligere har kunne forveksles med et nyheds og aktualitets  -program, da det – mere eller mindre – “blot var TV avisen om søndagen”, skifter nu stil, og overgår til at bliver et mere udtalt magasin format, der dog stadig skal være “DR Nyheders unikke journalistiske flagskib”.

Dermed må man forstå at det ikke er indholdet der skal ændres, men indpakningen.

Og uden at være kritisk var det måske også på tide.

Heldigvis er det netop hvad der sker, og det endda med premiere den 10. hvilket er på søndag.

21 Søndag bliver lidt mere virtuel fra på søndag

I bedste – og pænt moderne stil – er den ene del af studiet derfor indrettet som et virtuelt studie, hvor grafik kan blive tredimensionel, samtidig med at værten taler om emnet.

Som tidligere er det Kåre Quist, der er fast vært.

Og han glæder sig.

Han siger:

 -Det er en fantastisk følelse at stå i spidsen for “21 Søndag”, og fortsætter.

 -Jeg glæder mig helt vildt til de muligheder, der åbner sig med de nye, avancerede grafiske muligheder, der udvider rammene for, hvordan vi kan formidle på en levende og spændende måde, slutter han.

Og nu hvor der er premiere på formatet der skal til at “adskille sig markant fra TV-Avisen, både når det gælder form og funktion”, på søndag, er der vel ikke andet at gøre end at se med.

Læs også  Corona samler seerne

Noget nyhedsdirektør Sandy French synes du skal gøre.

Der er stadig plads til promteren selv om at kameraerne skal til at flyve mere

Hun siger:

 -Vi vil gerne gøre det klart for seerne, at det, vi præsenterer for seerne søndag aften, ikke bare er endnu en nyhedsudsendelse i rækken. “21 Søndag” er ugens mest eksklusive tv-tilbud fra DR Nyheder, og det skal det nye udtryk være med til at understrege, starter hun og kommer ind på det faktum at “21 Søndag” ikke er og aldrig har været en “nyhedsudsendelse”.

Der er dermed tale om et “aktualitetsmagasin”, hvor det “visuelle” – mere eller mindre – er vigtigere end indholdet.

Som DR formulerer det, er indholds siden påvirket af “greb fra de trykte magasiners univers i form af for eksempel en mere markant grafisk indpakning og brugen af “forsider” og “opslag” til at illustrere historierne med”.

Noget som seerne indtil nu har belønnet, ved at se med, hvorfor “21 Søndag” fortsat er blandt de meste sete “nyheds- og aktualitetsprogrammer”, med omkring 650.000 seere i snit, ofte flere.

Sandy French fortsætter:

 -Som aktualitetsmagasin skal “21 Søndag” være kendetegnet ved eksklusivitet, grundighed og relevans. Det vil sige originale vinkler og afsløringer, forklaringer, der gør os klogere, og en historie skal altid være vigtigt for den enkeltes liv eller for forståelsen af den verden, vi lever i, starter hun og håber på at formatet udvikles på en sådan måde at dem der ikke ser med kan streame indholdet i løbet af ugen efter udsendelsen.

Læs også  Netflix prøver pusher metoden

Hun fortsætter:

 -DRTV er fremtidens hovedindgang for DR’s tv-indhold, så derfor er det en strategisk målsætning for os at sikre et tydeligt public service-aftryk med et nyheds- og aktualitetstilbud på streamernes præmisser. Og der ved vi, at hemmeligheden ved streaming er godt fortalt tv, hvilket netop er ambitionen for “21 Søndag”, slutter hun.

I forhold til det nye look og – specielt – den nye virtuelle studie del, glæder Sandy French sig også til premieren.

Hun vurderer således at det virtuelle studie bliver lidt af et hit:

 -Det er en unik feature, (det virtuelle studie, red. ) der giver nye muligheder for formidling af vores historier, og som skaber et rum med sin helt egen identitet og fornemmelse. Scenografien og brugen af den nye teknologi skal både skabe et indbydende rum, men også hjælpe til at forklare og skabe forståelighed. Vores grafik er aldrig bare til pynt, men skal altid have en funktion, der understøtter de historier, som vi gerne vil fortælle, slutter hun.

Kåre Quist glæder sig også.

Han siger:

 -Selv om jeg de sidste fem år har været på arbejde stort set hver søndag, glæder jeg mig til det hver eneste gang. For det er en fantastisk følelse at stå i spidsen for “21 Søndag”, som jeg altid har haft et blødt punkt for. Jeg glæder mig helt vildt til de muligheder, der åbner sig med de nye, avancerede grafiske muligheder, der udvider rammene for, hvordan vi kan formidle på en levende og spændende måde, starter han og fortsætter.

Læs også  Det gode vejr og TV seeningen

 -Det er, at “21 Søndag” insisterer på at fortælle hele historien, at det går i dybden og giver tid til det. Tid er en mangelvare. Når jeg går en tur og møder seere, oplever jeg også, at de fortæller, at de har et særligt forhold til “21 Søndag”, fordi det giver tid og en særlig ro, inden man skal på arbejde igen om mandagen. Det afspejler sig også i seertallene. Derfor har jeg altid drømt om at blive vært på “21 Søndag”, slutter han.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.