Borgen kommer igen

2022 bliver året, hvor DR igen kan eksportere en masse TV serie, til det store udland.

Koncernens største eksport succes, formodentlig nogensinde, “Borgen” kommer nemlig igen i 2022, hvor alle der  vil, kan glæde sig til gensyn med blandt andet Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg og Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark.

Ud over dem, kan interesserede også glæde sig til Özlem Saglanmak, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon og Lucas Lynggaard Tønnesen.

Ganske interessant ser det ud til at Borgen denne gang bliver produceret sammen med Netflix, hvilket – formodentligt – betyder at hele Borgen snart vil kunne opleves på netop denne tjeneste.

Som tidligere er det dog fortsat SAM Productions der står bag selve produktionen.

“Nyheden” at Borgen kommer igen, er ikke ny.

Det blev allerede annonceret tilbage i april, 2020.

Det er bare først nu, at det er på plads hvem der kommer til at medvirke, ganske som at det såmænd er idag at selve produktionen går igang.

Derfor er det også nu, at Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen, sammen med Adam Price er begyndt at kigge på hvad hvem skal sige.

Blandt de nye navne er i den forbindelse Mikkel Boe Følsgaard, der kommer til at spille souschefen Asger Holm Kirkegaard, “..der arbejder tæt sammen med Birgitte Nyborg..”.

Læs også  Star Trek Discovery blev postet hjemme

Lucas Lynggaard Tønnesen, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og Özlem Saglanmak kommer ligeledes til at få “afgørende roller” i den kommende sæson.

Mikkel Boe Følsgaard glæder sig, og siger:

 -For 5-6 år siden boede jeg i en periode i England. Når jeg fortalte folk derovre, at jeg kom fra Danmark, var det hverken Michael Laudrup, Dronning Margrethe eller Aqua, folk begyndte at tale om; det var ’Borgen’. Alle havde set det. Alle ville diskutere det. Alle roste det. Jeg glæder mig til at komme i gang med optagelserne og til blive en del af ’Borgen’s univers. Jeg er utrolig glad for – og stolt af – at få lov at være med til at bære arven videre fra en af de største danske tv-serier – endda en af dem, som har været med til at bane vejen for den store succes, dansk tv nu har haft i mange år, og som vi alle i film- og tv-branchen står på skuldrene af, slutter han.

Folk der har set de tidligere sæsoner, skal dog ikke føle sig snydt.

De kan nemlig godt sætte sig ned og vente på at Søren Malling som Torben Friis, Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkrone, Mikael Birkkjær som Philip Christensen, Lisbeth Wulff som Pia Munk, Lars Mikkelsen som Søren Ravn, Laura Allen Müller Smith som Nadia Barazani, Jens Albinus som Jon Berthelsen, Lars Knutzon som Bent Sejrø, Peter Mygind som Michael Laugesen, Morten Kirkskov som Niels Erik Lund, Gitte Siem Christensen som Kirsten Sejrø, Angunnguaq Larsen som Jens Enok Berthelsen, Freja Riemann som Laura Nyborg Christensen og Kasper Lange som Dan Vestergaard, også kigger forbi.

Læs også  I den langhårede ende

Dramachef Christian Rank er også glad.

Han siger: 

 -Vores ambition er todelt. Vi vil gerne løfte “Borgen” og gøre seriens univers tidssvarende, nyt og spændende og samtidig være tro mod de kvaliteter, der har gjort “Borgen” så populær i hele verden. Med de store skuespilkompetencer vi har fået samlet her, har vi allerede taget et vigtigt skridt mod at lykkes med den ambition, slutter han.

Per Fly, bliver konceptuerende instruktør.

Vi har fundet en promo for serien

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.