Roku køber alt Quibi indhold

Sidste års nye med nu døde streamer, Quibi, der – i princippet – aldrig nåede her til landet, men som faktisk var her alligevel, da de blev desperate nok, er netop blevet købt.

Eller rettere.

Deres indhold er blevet købt af The Roku Channel, der er en kombineret streamer og hardware udbyder i USA, der – helt sikkert – kommer til at nyde godt af de – pænt mange – serier som Quibi nåede at få produceret før de døde, sidst i oktober 2020.

Ud over at hovedparten af de serier, der er tale om ikke nåede at blive sendt, er det jo også detaljen om at de serier, som Roku har overtaget, er produceret i specielle “telefon formater”.

Dog ikke i et sære højde x bredde forhold, men i forhold til varighed.

De fleste Quibi serier var nemlig produceret til at kunne ses “i bussen” eller “i toget” på vej på arbejde, hvorfor hver episode – som regel var klippet til at vare 8-10 minutter.

Noget der – ikke betød det fjerneste – for de mange ulovlige delinger af Quibis serier, der – ganske morsomt – altid var klippet om til at vare de nu snart klassiske 42 mintters per episode.

Det er med andre ord – formodentligt – sådan at de oprindelige Quibi serier er produceret, altså i “TV versioner”, der så blev klippet ned “til telefonen”.

Læs også  Netflix løber med 50pct af omsætningen

Roku overtager måske endda serierne i denne form, hvorfor de blot kan sende dem uden at skulle tilpasse dem til konventionelle sendeplaner.

Bedst af alt, har flere af de omkring 75 TV serier, og dokumentarer som Quibi producerede sammen med en række af de helt store studier i USA, end ikke haft premiere endnu, hvorfor både Roku – og senere resten af verden – kan glæde sig til endnu flere TV serier, der er “helt nye”.

Som omvendt skal “ud og shoppe rundt efter en ny TV station”, nu hvor den oprindelige ( Quibi ) er gået ned.

Igen.

Det er jo ved at blive hverdag, at populære serier, starter et sted. Ikke hitter der, og så ender – for eksempel – hos en streamer. For eksempel hos Amazon, der i øjeblikket sender “The Expanse”, der oprindeligt startede et andet sted, for at blive slukket der.

Blandt de serier, der – indtil videre – stadig kun er nået til Roku, er serier med Idris Elba, Kevin Hart, Liam Hemsworth, Anna Kendrick, Nicole Richie, Chrissy Teigen, og Lena Waithe.

Flere af disse nåede at starte op, eller at blive sendt på Quibi.

Der er dog mere end 12-15 serier, der end ikke nåede at få premiere, hvorfor den globale premiere på disse serier, nu ender på Roku.

Læs også  450K Disney Plus kunder i Sverige

Der for lige at sætte det i perspektiv er en størrelse der har op imod 61,8 millioner kunder/seere i Q4 2020.

Rob Holmes, Vice President of Programming at Roku, forklarer:

 -The Roku Channel is one of the largest and fastest growing channels on our platform today and we are consistently expanding the breadth and quality of our free, ad-supported content for our users, starter han og fortsætter.

 -Today’s announcement marks a rare opportunity to acquire compelling new original programming that features some of the biggest names in entertainment. We’re excited to make this content available for free to our users in The Roku Channel through an ad-supported model. We are also thrilled to welcome the incredible studios and talented individuals who brought these stories to life and showcase them to our tens of millions of viewers, slutter han.

Quibi Founder Jeffrey Katzenberg, er også – lidt glad.

Han siger:

 -The most creative and imaginative minds in Hollywood created ground-breaking content for Quibi that exceeded our expectations, starter han og fortsætter.

 -We are thrilled that these stories, from the surreal to the sublime, have found a new home on The Roku Channel, slutter han.

Her en promo for en af de serier, der – må man formode – snart kommer ud som egentlige TV serier.

Læs også  900K vil skifte streamer i Norden

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.