Smart Nemal fiber boks

Nu er det jo ikke alle beskåret at primært at beskæftige sig med lækre “bevægelser” af kameraer monteret på alt fra Techno Cranes, til Shotover G1, der alle har de indbyggede fordele at disse løsninger kan lave rigtigt fede ture og lidt til, forudsat at der er styr på en masse ting.

Herunder selve kameraet, der – i en del tilfælde – ikke rigtigt kan indstilles, når det først er oppe i en af de – forresten – pænt vilde og meget sære løsninger MTJIBS sådan går og leverer.

For nyligt var de på vej mod endnu en umulig placering af deres G1 Shotover, der både skulle kunne hænge i en pind oppe i loftet, skulle bevæge sig på fede måder, og helst også kunne bruges med telepromter.

Måske ikke det store problem, lige indtil at de kom til at tænke over at det jo kræver en hulens masse kabler, en masse strøm og lidt til, hvis den ide skulle kunne realiseres.

Voldsom loft-kran der kan en del mere end bare hænge der og være kedelig

Og da de mange ledninger, ydermere, ville komplicere bruges af dette kamera ( et prof boks kamera fra Sony ) begyndte MTJIBS at lede efter en fiberløsning, hvor alt kunne håndteres i et enkelt fiberkabel, hvilket med et slag ville gøre løsningen perfekt til moderne OB vogne, ganske som det jo altid er super smart at nøjes med at der – for eksempel – kun er en enkelt ledning monteret på din gimbal.

Læs også  Den er i hvert fald let

Som du kan høre i videoen nederst fandt MTJIBS Nemal, der var parate til at tage udfordringen op, og skabe en “fiber box” til en G1 Shotover.

Igen, som det fremgår at billedet, endte løsningen med at blive brugt på Billboard Musica Latina, formodentligt vildt meget, da det ser ud til at manden der starter med at ligge oven på et klaver ( Maluma ) netop bliver optaget med denne “sære” G1 Shotover løsning, hvilket vi også tror er den de bruger på en række andre scener, herunder takketalerne, som du også kan se nederst.

Tilbage til fiberløsningen fra Nemal, så er et sådan “gimbal system” som G1 Shotover faktisk så komplekst at den mængde ledninger der skal frem og tilbage til en sådan system er “for mange” til at systemet kan “holde balancen” hele showet igennem, hvorfor en fiberløsning, der jo blot er et enkelt kabel fra “fiber boks” til kamera, ikke giver sådanne problemer.

Samtidig med at der både er strøm nok i et enkelt fiber kabel til at både G1 Shotover og kamera kan operere.

Og nu hvor det er Nemal Electronics, der fandt ud af at gennemskue hvordan man taler med kamera, zoom, G1 Shotover i en og samme ledning, ser det ud til at de kan en masse med fiber, der såmænd kunne tænkes at være relevant for resten af verden.

Læs også  Find penge til din næste VR eller AR produktion

Her først folkene fra MTJIBS, der forklarer hvordan Nemal hjalp dem.

Nedenunder et par videoer fra Billboard Musica Latina, hvor det er meget tydeligt at der bliver brugt flere bevægende kameraer.

Læs mere om Nemal her.

Nemal Electronics Fiber Box Broadcast Motion Camera Operation from Maia Interactive on Vimeo.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.