Hvor HDR er du

Nu hvor stort set alle taler om HDR, og – til nøds – HLG – er det vel på sin plads at finde ud af hvor HDR du egentlig er.

Måden at gøre det på, kunne – for eksempel – være ved at tjekke op på Tech3374, der er EBUs nyeste målinger af hvad HDR egentligt er for noget.

Som altid med EBU, er de – endog – meget tekniske, hvorfor Tech3374 dækker over et komplet “HDR monitorering setup”, der ikke kun kan definere hvor HDR agtig du er.

Den kan også vise dig om du overhovedet kan se HDR på – for eksempel – dit NLE, og om det der kommer ud, er HDR nok, til – for eksempel -EBU.

Bedst af alt, skal du ikke finde den dybe pung frem, nu hvor EBU da gerne ser at vi alle bliver lidt mere HDR.

Den nye EBU PDF er faktisk spændende

The European Broadcasting Union, der er størrelsens fulde navn har nemlig en masse planer, der – blandt andet – handler om at at gøre 2021 til et High Dynamic Range monitorering år.

Man kunne i den forbindelse spekulere over om der er tale om et politisk budskab, nu hvor Tech3374 baserer sig på et gråtone kort fra CBC/Radio-Canada, der på trods at geografi er et EBU medlem.

Læs også  Sony og Memnon

Folk der allerede er lidt i tvivl om deres HDR-somhed, kan læse mere om HDR, gråtone kort og Dynamic Range for alt fra skærme til TV signaler.

Alt sammen noget som de kære mennesker i EBU har rodet med i et godt stykke tid.

Som det fremgår her er EBUs HDR PDF ikke rigtigt tiltænkt broadcastere

Og nu hvor England ikke længere (?) er med i EBU, eller er det EU, tyder det på at HDR igen står foran at blive promoveret i Europa, på bekostning af HLG der er sådan lidt BBC ‘agtigt.

Som pointeret er der udgivet en fin .pdf om emnet., som du kan finde her.

For en god ordens skyld er tiltaget ikke ment som et der kan give dig det præcise billede af den monitor der bruges, “fulde Dynamic Range”.

Der er mere tale om en hurtig og effektiv måde at om værdierne i enten monitor eller output signal, overholder “reglerne for HDR”.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.