422FPS i 4K for 10K dollars – der ser godt ud

Hvem var det der sagde at Freefly Wave 4K billeder ikke ligner en million ?

De kan godt tage det tilbage.

Som flere andre, var vi også her på redaktionen – lettere – uafklarede i forhold til at der kom endnu et “high speed” drone kamera, der endnu engang kan “det hele”, sidste efterår.

Og nu hvor der efterhånden er ved at være “trængsel ved high speed døren”, var der flere der afskrev “The Wave” som endnu et dyrt alternativ til kameraer der allerede klarer high speed optagelser i 4K, fint.

Det var så lige indtil Tyler Johnson fik fingrene i dyret, og udsatte det for hans “touch”.

Ikke overraskende var hans plan at “maxe nyheden ud”, og optage alt i de maksimale 422 fps i 4K som kameraet kan håndtere.

Selv om at det ( mest ) er “drone kamera”, kan det nemlig sagtens bruges som “konventionelt” filmkamera.

Noget der fremgår af optagelserne.

Lige her omkring, er det – desværre – på sin plads at pointere at Freefly Systems , kun lovede to “batch”, der bestod af 2×100 huse, der – ikke rigtigt – ser ud til at blive til flere, foreløbigt. ( netop revideret til Batch 1: 20 enheder, udsolgt, Batch 2: 30 enheder udsolgt, Batch 3: 50 enheder udsolgt. )

Læs også  Dit TV bliver kognitivt

Batch 4 og fremefter – forventes: shipping Q2, 2021 ( hvorfor det alligevel bliver muligt at få fingrene i et Freefly Wave engang efter april ) ( det kan stadig vise sig at være sidste batch )

Uanset dette, er det – lige nu – absolut umuligt at få fingre i et sådan hus, gætter vi på at du efter du får set billederne nederst, hidser dig op, og suser over og bestiller et med det samme.

Selv om at vi aldrig tester kameraer ( det overlader vi til eksperterne ) så ser de billeder der kommer ud af et Freefly Wave, altså netop så lækre ud at det her “totalt oversete” og “vildt hemmelige” kamera, måske alligevel er en overvejelse værd.

Rent spec mæssigt, er der i den forbindelse ikke tale om et særligt vildt kamera.

Det kan som du kan se nederst optage i op til 422fps i 4K, op til omkring 1000fps i HD og s kan det optage i 10 bit “Compressed RGB” ( der ikke er nærmere forklaret )

Du kan kun bruge interne ( født med kamera ) optage medier, hvor et 1TB kamera koster 10K og et 2TB koster 11K dollars.

Det er født med E mount og vejer 716 gram, hvilket giver plads til et ligeledes internt batteri, der lever i 1,5 time af gangen.

Læs også  Boris FX Sapphire får Metal muskler

Skulle man være lidt negativ på billedernes vegne, ser det ud til at der er støj i sort i flere af billederne, hvilket – omvendt – er svært at undgå, nu hvor optages ved hastigheder der ( i det mindste i princippet ) kræver op imod 10 gange så meget lys som du normalt har brug for, som eksempel indstiller du ( et ) kamera til blænde 11 ved 50fps, der bliver til f8 ved 100fps, f4 ved 200fps, og f2,8 ved 400fps.

Så den F11 bliver altså ( cirka ) til F2, ved 422fps.

Så enten tager du en lastbil HMI med på optagelsen eller optager i høj sol, der giver de “sædvanlige” heftige kontrastforhold.

Læs mere om kameraet her

.

Se video her.