Ikke meget båd i vandet i America’s Cup

Det er ikke kun fordi at deltagerbådene nu ikke længere rigtigt bliver våde at produktions holdet bag The Prada Cup ( America’s Cup ) har kastet sig ud i at innovere måden indholdet bliver produceret på.

Det handler naturligvis også om at seerne skal have noget for deres penge, og at store event som dette i New Zealand, ganske enkelt ikke bliver bemærket, hvis der ikke sker noget på den visuelle front.

Derfor kommer de – cirka – 75 teknikere der er med inde over “hvert ræs” til at sende video og lyd over bredbånd, ganske som The 36th America’s Cup Finals, der begynder den 6. marts nu også bliver – om muligt – endnu federe at se på.

Kampen om placeringerne og alt det andet, gik igang i sidste uge den 15-17. januar, hvor The Round Robin race blev gennemført.

Uden at være helt opdateret tyder noget på at dagens ( den 22. ) sejladser er aflyst.

Her en af +50knobs kamera bådene der har et Shotover system i midten/forrest

Det fremgår ikke hvorfor.

Vi har dog fundet lidt video nederst, hvor det er tydeligt at se at der både er – lynhurtige – følge både, on-board PTZ kameraer og flere helikoptere, til at dække disse sejladser, der ser ud til at foregå ved hastigheder der ligner 30-35 knob.

Læs også  VMD anno 1794

Stephen Nuttall, der er managing director, media and production rights, America’s Cup, forklarer om den nye tekniske løsning der bruges:

 -The system was built by Igtimi, a sailing-research-development company in Dunedin, NZ, and Riedel, starter han og fortsætter. 

-All new developments will give producer Leon Safton, director Wayne Leonard and a crew of 75, new tools for creating new looks.

Han fortsætter:

 -We have lots of people with lots of experience with the America’s Cup, mixed it up with some innovations and people who are new to the Cup, slutter han og henviser dermed til blandt andet Riedel, der håndterer “operation of all the on-board cameras”, “communications systems” og “broadband microphones”.

Alt sammen via Bolero.

Til formålet er der bygget et “netværk” som kan se alle skibene, uanset hvor meget – og hvordan – de bevæger sig, ganske som “kamera bådene” ( der er de hurtige katamaranbåde med et gimbal kamera midt forrest ) ( et Shotover system ) 

Der åbenbart bliver styret fra land.

Hver enkelt skib har en del kameraer ombord, forklarer Stephen Nuttall videre.

 -Each AC75 ( +25 meter bådene ) has 10 cameras onbaord. One on the bowsprit, one on a media post on the stern used for yacht feeds, two cameras on either side of the mast and the rest in the areas where the crews are. Three of them are agile and the others are PTZ cameras. We also have two helicopters and the plan is for a drone later, and then we have the camera boat. Body-worn cameras will be added later in the Prada Cup, slutter han.

Læs også  Unge elsker Nordvision

Sejladserne sendes blandt andet på Sky Italy og Sky UK samt Fox Australia, hvorfor håbet er at slå et par seerrekorder.

Det er muligt for os andre at se med på Americascup.com, og på YouTube og Facebook.

Her lidt video fra netop YouTube