Netflix betaler ikke meget i skat

Netflix, der har en af deres store “afdelinger” i England, har netop løftet sløret for at de såmænd ikke betaler meget i skat.

Fortjenesten  der endte på 940 millioner pund, ( i følge et estimat fra Ampere Analysis), resulterede i at der skulle betales 3,2 millioner pund i skat, hvilket svarer til omkring 4,1 millioner Euro, nu hvor pundet nærmest intet er værd.

Når der ikke bliver betalt mere i skat, handler det – som altid – om at omsætningen lige skal en tur forbi Nederlandene før der betales skat af “overskuddet”.

Netflix går lidt ned i værdi i disse dage

Der efter sigende skulle være endt på 120 millioner pund, der før skat endte med at blive til 13 millioner pund i såkaldt pre-tax profit.

Dermed må man sige at Netflix er en utrolig dårlig forretning nu hvor Netflix nærmest ikke tjener noget på de mere end 11 millioner kunder de havde i England i 2019.

Igen.

Tal kan jo lyve lidt.

Og  nu hvor det hele lige kigger for Nederlandene, kunne Taxwatch, der er en såkaldt thinktank med fokus på skatte spekulation, måske have en pointe, nu hvor de vurderer at der blev flyttet 250 til 330 millioner pund til såkaldte low-tax jurisdictions, i 2018.

En talsperson fra Netflix forklarede i the Guardian:

 -We pay all the taxes required and are committed to paying an active role in supporting British production and creative talent for the long term.

Læs også  702.000 husstande uden almindeligt TV
Netflix ser ud til at være mere værd en Disney der endda går lidt tilbage i værdi

Man må formode at holdningen er identisk i alle andre markeder, herunder her i landet, hvor hverken omsætning eller fortjeneste er kendt.

Og så er det jo først efter et kommende medieforlig, at Netflix, måske bliver “tvunget til” at investere en del af deres omsætning i lokal produktion, her i landet også.

Tilbage i november 2020 kunne Netflix fortælle deres investorer at de tjeneste mere end en milliard på deres engelske kunder, hvilket kunne tænkes at vise at Ampere Analysis enten er “tilbageholdende” med deres omsætnings estimater, eller også voksede omsætningen heftigt i 2020.