Vi er hårde til spil

På trods af, eller måske netop fordi 2020 har været et vildt underligt ( Corona ) år, er dansk spil gået hen og blevet lidt af en succes.

Så meget at Deep Rock Galactic spillet nu kan blære sig med at have omsat for voldsomme 300 millioner kroner.

Bag spillet finder den interesserede stadig Ghost Ship Games, der lancerede “deres første spil” globalt i 2020, ( Early Access var i 2018 ) der simpelthen gik hen og blev så vild en succes, at det er tæt på at være en af verdens bedst sælgende spil, sidste år.

Deep Rock Galactic spillet, der er et FPS spil endte med at sælge to millioner kopier sidste år, hvilket gør spillet til et såkaldt “smash-hit”, der – igen – er sådan nogle de præsenterer i spilbranchen.

Bag spillet finder du en gruppe veteraner fra miljøet

I bedste moderne stil, er det muligt at streame spillet, hvilket betød at spillet kan se tilbage på vilde 46.300 aktive spillere dagligt i 2020, og nu hvor der er mere end 300.000 mennesker der spiller Deep Rock Galactic på Steam hver måned, er brugerbasen næsten tredoblet siden 2019.

Der er nu 189.000 aktive medlemmer på DRG Discord-serveren ( Deep Rock Galactic communiti’et ) hvilket gør serveren til en af de 25 mest aktive spilservere i verden, suppleret med at spillet nu er oversat til mere end 20 sprog.

Læs også  Nordic Game Conference bliver virtuel

Søren Lundgaard, administrerende direktør for Ghost Ship Games er glad og siger:

 -Det er et grundlæggende princip i vores studie, at vores spil ikke kun handler om at arbejde sammen når man spiller dem, men også i den måde, de er bygget på. Vi har været åbne over for vores community gennem hele udviklingsprocessen. Vi er et lille studie, men den loyalitet og lidenskab som vores fans har vist, har gjort det muligt for os at skabe noget enormt. Deep Rock er i høj grad et spil i udvikling, og vi er glade for at afsløre hvad vi har i vente for 2021, med mange af de kommende tilføjelser inspireret af community’et selv, slutter han og bliver suppleret af Albert Säfström, administrerende direktør for Coffee Stain Publishing.

Spillet i tal – det ser ret godt ud

Han siger:

 -Da Deep Rock Galactic blev lanceret i Early Access i 2018 var der ikke så meget indhold i spillet. Siden da er spillet vokset markant i omfang, ambitioner og kvalitet. Dermed har Ghost Ship bevist, at man med et dedikeret hold og korte iterationer kan lytte til feedback og levere nyt indhold på et højt niveau. Resultatet taler for sig selv, slutter han.

Ghost Ship Games er fra foråret 2016, og har idag omkring 20 fastansatte medarbejdere.

Læs videre her.

Læs også  Ghost Ship Games tryller på SXSW

Coffee Stains startede et spilforlag i 2018 og lancerede Deep Rock Galactic samme år. 

De er også selskabet bag spil som Satisfactory, Goat Simulator og Sanctum.

Læs videre her.