Sonys Pro Telefon

Tilbage i det tidlige 2020 viste Sony stolt en 5G telefon frem.

En såkaldt “Pro-grade” telefon, der – forresten – havde en pænt professionel pris, nemlig 2500 dollars.

Denne, en Xperia Pro er nu endelig til at få fat på, og ganske som forventet, endte den med at blive prissat til voldsomme 2500 dollars.

Enkelte spekulerer sikkert derfor over hvad det Pro betyder.

Og selv om at Sony ikke ligefrem har været specielt meddelsomme om nyheden, er der – som eksempel – 5G i telefonen.

Der forresten er en 5G telefon.

Omvendt er den født med et mmWave 5G antenner, der – vist nok – betyder at du kan streame i en fart med denne telefon.

Og så er det muligt at bruge nyheden som en 4K monitor nu hvor der er HDMI stik i nyheden. ( specs nederst )

En nyhed der også kan blive til det vildeste “hotspot”, hvorfra der – for eksempel – kan streames video, til alt fra Facebook til YouTube.

her fra Sonys test med NBC Sport hvor de streamede hjem fra kampen

Noget Sony allerede har prøvet sammen med NBC Sports der har streamet til og via en Xperia ( Pro) der var monteret på et Sony kamera.

Og nu hvor denne Pro telefon er bedre til at finde mmWave 5G, der jo er “de korte” men “hurtigere” bølgelængder i 5G båndet, er den altså en smule mere pro end de almindelige.

Læs også  AviWest glæder sig også til 5G

Igen.

Selv i USA, er mmWave 5G kun til at finde i storbyerne, hvor der er mange mennesker og dermed mange kunder.

Og da andre telefoner også godt kan finde mmWave 5G, har du gættet det.

Sony er ikke helt alene på 5G markedet.

Til gengæld er de den eneste producent der har udstyret deres telefon med et lille Pro navn.

Modsat Xperia 1 ii, der jo blot er en “standard model, er Pro modellen udstyret med hele ( indbyggede ) fire antenner, hvilket rent faktisk kunne gøre den bedre til at hente 5G ned på telefonen.

Ellers er der – desværre – ikke meget andet under motorhjelmen på denne Xperia Pro, der ikke allerede findes i en Xperia 1 ii.

Man kan sagtens tale med mor mens man filmer et telt i 4K HDR

Begge er således stadig udstyret med Qualcomm’s Snapdragon 865 chipset der håndterer de 12GB RAM og lagerpladsen på vilde 512GB, suppleret af det umuligt store batteri, der holder 4Ah eller 4000mAh. Næsten nok til at bruge telefonen som svejse apparat.

Skærmen er på begge voldsomme 6,5 tommers OLED, der kan vise 4K billeder native. (UHD i 21×9) (??)

Og selv om at du end ikke kan få fingre i Pro modellen her i landet, kan du stadig glæde dig over at den helt almindelige Xperia 1 ii da også er udstyret med en bunke 12MP kameraer ( konkret 3 ) der tilsammen og via en masse hokus pokus kan lave 16, 24, og 70mm beskæringer med “et kamera” der er coated med Zeiss T coating.

Læs også  Linus dropper Intel

Det ser ud til at Xperia 1 ii koster 8500 hos Elgiganten, så den “almindelige” version af Pro udgaven, er såmænd heller ikke helt billig.

Forresten.

Der er dog et par “Pro model forskelle” til.

Den dyre kan nemlig ( snart ) optage video i 10bit i “Cinematography Pro powered by CineAlta” 4K HDR i 24, 25, 30, og 60fps. 

Optagelserne gemmes i en mp4 container i AVC (H264) eller HEVC (H265) ( de skriver ikke i hvilket båndbredde ud over at det er i op til 10bit)

Desuden er det muligt at bruge “a third-party live streaming application” på en Xperia PRO, der kan “streame indhold via HDMI in stikket”. ( altså det billede der kommer ind i op til 4K HDR via HDMI ( som derfor sikkert også kan optages ?)

Her er det på sin plads at pointere at den HDMI micro port (Type D)27 stikket fra starten af “kun” kan håndtere YCbCr 4:2:2 8bit (10bit senere )/ RGB ligeledes i 8bit eller 3840×2160 i 60p/30p/24p ( YCbCr 10bit kommer først senere via en software opdatering )

Læs videre her.

Vi har forresten også lige fundet en video