De store opruster heftigt på indhold

Sky der ikke rigtigt er til at finde her i landet, under eget brand, har ingen problemer i resten af verden.

Og hvis man kigger lidt efter, er Sky såmænd til at finde her i landet også.

Som eksempel i samarbejde med blandt andet HBO, som de producerer en del serier sammen med.

Det er det da vist også på vej med her i år, hvor Sky netop har løftet sløret for at de er på vej med voldsomme 125 nye “Sky Originals”, der – typisk – vil være serier, der sendes på deres betalings TV tjenester og stream ditto, rundt om i verden, samt hos deres partnere, der – ofte – er HBO, der i Q3 bliver HBOMax her landet.

Sky’s relativt heftige planer får med et slag størrelsen op på niveau med Netflix og Amazon Prime, selv om at Sky ikke er ude i nær så mange områder.

Som eksempel satser Sky ( indtil videre ) stadig ikke på det spansk talenede marked, hvilket både Netflix og Amazon Prime nu gør med store ( nye ) produktions-faciliteter og stor produktion i Spanien, samt en voksende indholdsproduktion i Latin Amerika.

Sky er på vej med opfølgeren

Sky har omvendt en plan, ser det ud til.

Det er deres største sats “nogensinde”, der i England og på de markeder Now TV er ud på, bliver sendt på denne tjeneste der – ikke overraskende er en streamtjeneste.

Læs også  2A Media & Mediability ude med god ide

De 125 “Originals”, skulle efter sigende fordele sig på 30 “Original” film, der både kommer ud på Now TV, og som kommer på hylderne på Sky Cinema, der som vi er orienteret er til at finde på alle store Sky markeder.

Der er også 30 nye Sky Original dokumentar serier  på vej.

Og selv om at det virker urealistisk er det planen at hæve antallet af produktioner hvert år, til mere end 125 nye serier og film.

Blandt de kendte skuespillere der skulle være skrevet kontrakt med er Judi Dench, Eddie Izzard, Hugh Bonneville, Keeley Hawes, Michael Caine, Lena Headley, Rita Ora, Raff Law, Patrick Stewart, Meera Syal, Andy Serkis, Noel Clarke, Maggie Smith, Kristen Wiig, Samantha Morton, Jonathan Pryce, Jim Broadbent, Morgan Freeman, Robert DeNiro, Alicia Vikander, Julianne Moore, Allison Janey, Mila Kunis, Juliette Lewis, Fiona Shaw, Kate Beckinsale og Stanley Tucci.

Der er – oplagt nok – ikke meget ude om de film og serier der kommer.

Sikkert skulle det dog være at der kommer en film der hedder “A Boy Called Christmas”, samt en Gil Keenan adaptation af en Matt Haig bog, der har solgt meget.

Film serier som “Extinct” serien ( der kan være “Flummerne”, der har dansk premiere sidst i marts eller Halle Berry serien samt “Monster Family” 2.

Læs også  OTT er nu mere populær end pay-TV globalt

Sky kigger også på hvorfor og hvordan Liverpool endte som det store “drug boom” center i England, i “Liverpool Narcos”, der er en dokumentar, selv om at det ellers lyder som titlen på en serie.

Blandt de forfattere Sky har skrevet kontrakt med er Wolfe David Farr der stod bag den her

Og så kommer kunderne med til Chernobyl i “Chernobyl 86”.

Sky ser med andre ord ud til både at satse på familien, og på de seere der kræver mere af deres serier, hvorfor der allerede nu er flere Bafta vindere inde over en række produktioner.

Som eksempel er “Chernobyl 86” (?) efterfølgeren til en tidligere “Chernobyl serie”.

Og så er Patrick Melrose på vej med hele fire serier, skrevet af Paul Abbott, der har skrevet UK versionen af “Shameless” samt “No Offence”.

Her skulle Wolfe David Farr (fra “The Night Manager”) have en ledende rolle.

Zai Bennett, Managing Director, Content, Sky UK & Ireland siger:

 -This year on Sky and Now TV we’ve got an epic variety of entertainment for everyone, adding a brand-new slate of Sky Original films and Sky Original documentaries to our line-up of award-winning drama, comedy, entertainment and arts series, slutter han.

Vi andre ser ud til at blive nødt til at vente på at filmene og serierne ender hos deres samarbejdspartnere, der – typisk – sender dem kort tid efter Sky premiere.

Læs også  Xee er på vej mod 80erne i Århus

Der er i den forbindelse intet ude om budgetterne.

Med det forbehold at Sky har planer om at “( mere end at ) fordoble deres investeringer i Originaler inden 2024”.

Sky har til formålet etableret “Studios Elstree”, der er et nyt TV/film studie i det nordlige London, der dog først åbner i 2022.