Sony opgraderer deres DWX serie

Er du den heldige bruger af en eller flere DWX trådløse løsninger fra Sony, er der godt nyt.

Sony har netop sluppet en ny omgang firmware, der – i følge producenten – gør systemet meget bedre, og lidt til.

Konkret er det DWR-S03D der er en såkaldt “slot-in receiver”, der bliver opgraderet.

Et gæt er at det – i princippet – er nok at opdatere modtageren, da det jo er den der arbejder mest, når det hele skal gå lidt hurtigt.

Sony DWX serie modtagerne kan firmware opdateres til at fungere med DWA-SLAU1

Blandt det features DWX serien derefter byder på, er support for DWA-SLAU1 adapteren, så lyd folket kan bruge DWX seriens UniSlot eller SuperSlot interfaces ( modtageren ) uden at montere denne på et kamera.

I stedet, kan du nu montere den på en Sound Devices eller Aaton Digital enhed, hvilket jo giver pænt mange muligheder, du ikke havde tidligere.

Firmwaren, betyder med andre ord at det er muligt at bruge “on board” modtageren uden et kamera, og stadig får den gode lyd med hjem.

Måske endda en bedre lyd, nu hvor både Sound Devices og Aaton Digital er glade for en – eller flere – DWR-S03D’ere efter firmware opdateringen.

Sony selv, vurderer at DWR-S03D modtageren pludselig er smart i forhold til drama eller direkte TV, eller high end location arbejde, hvor lyden optages seperat, eller simultant på flere enheder.

Læs også  Farverigtighed

Opdateringen er naturligvis gratis, og nu hvor den også tilbyde “direct frequency input” er der altså også andre features der bliver mulige med en DWR-S03D efter update.

Det er åbenbart muligt at bruge DWR-S03D modtagerne som stand alone enheder

DWX Serien skulle ydermere bliver bedre til “X-Dimension Diversity modtagelse” samt “high dynamic range RF” modtagelse, hvilket både burde give bedre lyd, og færre huller i den.

Uden at være helt sikker ser det ud til at det er muligt at bruge bestemte “codec modes”, der kan tilpasses det job der arbejdes på, hvor alt fra “extremely low latency and very high-quality sound” til “the widest choice of transmitter options” kan prioriteres.

Ganske interessant er UniSlot slet ikke et Sony produkt, men derimod et Ikegami Tsushinki Co., Ltd. produkt.

SuperSlot kommer fra Sound Devices LCC.

Forresten.

Lige før du skruer det hele fra hinanden, er det kun DWR-S03D’ere fra version 1.10 og nyere der fungerer.

Firmware opdateringen af DWX Serien giver supprt for DWA-SLAU1

Igen.

Her er det lidt usikkert om det er i forhold til DWA-SLAU1, eller/og ny firmware, eller kombinationen af begge.

Har du ikke allerede investeret i en eller flere DWA-SLAU1 til din(e) DWR-S03D’ere, kan du kontakte din sædvanlige Sony forhandler. De burde lagerføre løsningerne.

Og burde også kunne fortælle dig hvor du henter opdateringen.

Vi kunne nemlig ikke finde den her.

Læs også  Bliv ven med et C300 Mark III