4K i parabolen

Vi er sikkert en del der – totalt – har glemt at der stadig findes noget der hedder “1 West”, der – lidt hemmeligt – er navnet på den satellit som ganske mange kiggede med på, i en nu snart fjern fortid.

Et eller andet sted, må der stadig være folk der ser satellit TV, nu hvor “1 grad vest” er på vej med en række 4K og UHD TV kanaler.

Bag “1 grad vest”, skulle interesserede i den forbindelse stadig finde Intelsat og Telenor, der – pludselig – ser ud til at mene at en bunke 4K/UHD kanaler, kunne få flere til at købe adgang til deres – typisk – pænt dyre tjenester.

I den forbindelse tyder en del på at det “kun” er os her på redaktionen der har “glemt” “1 grad vest”.

Der er nemlig op imod 18 millioner husstandet i Norden og i Central & Østeuropa der stadig køber adgang til denne satellit tjeneste.

Så er der 4K i parabolen – måske endda noget du gider se på

I første omgang kan kunderne derfor se frem til NASA TV og WOW 4K, der konkret bliver sendt på Intelsat 10-02 og på Telenor’s Thor 7.

Og uden at være helt sikre, tror vi på at begge kanaler bliver gratis, da der jo er tale om en slags “show off” kanaler.

Læs også  Lineært TV ved en skillevej

Ole Ledang, Director of Broadcasting Division, Telenor Satellite, siger:

 -We are delighted to welcome broadcast channels such as Wow 4K and NASA 4K to be distributed via our 1° West satellite fleet, with 4K content enhancing the viewing experience even more, starter han og bliver suppleret af Olivier Herson, Managing Sales Director at Intelsat.

Han siger:

 -We know that viewers’ expectations are growing when it comes to user experience. They are looking for a high-quality, high-resolution image, and they also want access to more diversified content. Working with Telenor Satellite, we are making it possible for broadcasters to meet their viewers’ needs in the Nordics, the CEE regions and neighborhoods that we are already addressing through 1° West, slutter han.

Der er ikke noget ude om i hvilken båndbredde Intelsat og Telenor har planer om at distribuere kanalerne i.

Satellit TV kanaler plejer dog at tilbyde – væsentligt bedre – båndbredder end – for eksempel – kabel TV og DVB T2, så – med lidt held – kunne indehavere af 4K TV der har adgang til “1 grad vest” tjekke kanalerne ud og se om de ikke endte på 20-25Mbit/s, hvilket ville være netop så lækker en kvalitet at det måske ligefrem var værd at tjekke kanalerne ud.

Læs også  Netflix fører fortsat

Der skulle – uanset – komme flere TV kanaler i 4K på adressen.

Et gæt er at selskaberne bag “satellit TV” er pænt desperate efter at finde på “et eller andet” der kan få kunderne til at blive hængende.