Ny skole for TV serie talenter

Nu skal man naturligvis passe på med at pointere oplagte ting som at det – virkerligt kan undre – at det endte med at blive en gruppe af “filmværksteder” der tog initiativet til det som Netflix, HBO og stort set alle andre premium og SVoD streamere har levet af her de sidste snart 20 år.

Altså et sted hvor man kan lære at produceres “mindre fine ting”, som TV serier, der – ligeledes her mindst 20 år senere – er det som hovedparten af seerne tænder deres TV for at se.

Lineært såvel som i form af SVoD.

Til formålet har Netflix, sammen med Filmtalent, Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted etableret størrelsen “Serieskolen”.

Serieskolen kommer til at bo i landets fire største byer herunder i Odense

Skolen DFI burde have etableret i år 2000.

Igen.

Serier er der jo ingen der ser.

Og dem seerne ser, er altså ikke fine nok til DFI.

Uanset at de så henter 1.661.000 seere, som TV2s “Badehotellet” gjorde det ved premieren i sidste uge.

Heldigvis har landets filmværksteder, der – forresten – er helt eller delvist finansieret af DFI, ikke det problem.

De håber i stedet på at “Serieskolen” bliver stedet hvor alle med talent, kan komme igang med at udvikle deres serier, så vi også her i landet, kan få gang i en TV serie produktion, der – til sammenligning – nu er på langt over 40 ny producerede serier i Sverige, alene hos Nent Group, suppleret med andre helt nye serier produceret af SVT, CMore, Netflix og HBO.

Læs også  DR skal beskæres med 1 milliard kroner

Skolen, der – indtil videre “mest” er “..et landsdækkende talentudviklingsprojekt indenfor serieproduktion, der vil gøre dig klogere på at fortælle episodisk og hjælpe dig med at komme tættere på branchen..”, har som du kan forstå det ikke taget skridtet endnu og, er stadig meget påpasselige med at genere den “rigtige branche”.

Er du fra smilets by er er også gode muligheder for at komme igang med at producere serier

Du ved den der laver fine multimillion-kroners serie episoder, hvor kendte skuespillere og mindst lige så kendte film folk, gør præcis som de plejer.

Det virkede jo med “Rejseholdet” og “Taxa”, så hvorfor ikke også idag.

Om “Serieskolen” så ender med at blive det sted der udvikler talent nok til at de store broadcastere og Netflix, må tiden vise.

Helt sikkert er det dog at en udvikling af serie produktion, som vi har set det på Xee, der nu banker serier afsted, som de unge seere er vilde med, er kommet for at blive.

Uanset hvor “forkert” enkelte film-konsulenter end måtte mene at den udvikling er.

Skolen, der har deadline den 28. februar, er i den forbindelse ude med “nærmest banale” 100.000 kroner til “vinderen”, der – i stedet burde få en millioner kroner til at producere “.. et pilotafsnittet til din serieidé & deltage i en række masterclasses”.

Omvendt kan der vel ingen tvivl herske om at nye serie talenter, der rent faktisk har en historie eller 10 de vil fortælle, må forvente at Netflix EP’erne tidligt tager en snak med den, for at høre hvad de siger til 5-10 millioner for en global aftale, nu hvor de lokale støttekroner først kommer når HBO, Netflix eller Amazon aftalen er på plads.

Læs også  TV miljøet taber omsætning
Filmværkstedet i København har også fået lov til at være med

Skolens koncept er i den forbindelse at “du” skal lære at “skrive og producere din egen serieide”, gennem “forskellige workshops og masterclasses”, hvor “undervisere fra både den danske seriebranche og Netflix” kommer og lærer fra sig.

I den forbindelse er det – forresten – ikke kun vinderen der får 100K til en pilot.

Der er penge til de 3 bedste ideer, der får 100.000 og adgang til det lokale værksteds “professionelle udstyr og vejledning”.

Planerne er som vi forstår det at invitere/etablere hele 25 såkaldte “talenthold”, hvilket – i princippet – er det samme som 25 potentielle serier ( ideer ), hvor der i første omgang “kun” er 3 der vinder penge til en pilot.

Omvendt er 25 potentielle serier, en langt større – potentiel – produktion end der sættes igang af DFI der bruger 3-500 millioner kroner om året på den øvelse.

Vil du være med, er der deadline for ansøgninger den 28. februar.

Der afholdes op til deadline en række masterclasses, læs videre her. ( der gik igang den 2. februar )