Japan hygger videre med med LiveU

Blandt de nye features som LiveU er begyndt at tilbyde, nu hvor 5G båndbredderne begynder at komme, er “Multi-Camera Remote Production” med en enkelt ( eller som her ) med et par LiveU rygsække.

Broadcasteren, der i dette tilfælde er WOWOW, producerede for nyluigt  (? den japanske del af.. ) the 75th US Women’s Open Golf 2020.

Og nu hvor størrelsen både er en broadcaster, satellit operatør og streamer, er/var  deres tilgang til emnet, da heller ikke “konventionel”.

I stedet for “bare” at dække turneringen, hvilket hoved feed’et jo også gjorde, valgte de at udstyre et par produktions hold med LiveU rygsække, så de kunne følge enkelte spillere med flere kameraer.

Det er muligt for flere kameraer at sende hjem via 5G og den nyeste LiveU teknologi

I bedste stil, kunne kameraerne ( rygsække ) så samles til en multi kamera ( pakke ) remote production løsning, der både overholdt alle Corona restriktioner og som samtidigt sørgede for at der blev produceret noget sjovt TV.

Igen.

De skulle heller ikke følge hele turneringen, men bare to spillere.

Disse blev så omvendt fulgt af hver deres hold, der dækkede spillerne fra forskellige vinkler, der både blev sendt til forskellige outputs, klippet sammen og suppleret med interviewet lavet på samme gear.

Enten optaget eller live, når relevant.

Yuko Toda, Producer, Sports Department, WOWOW, siger:

 -By having dedicated channels to show all holes played by specific players, we hope viewers enjoyed watching golf in a new style. LiveU was very stable during the event and we used a very minimal delay that enabled us to use on-camera live talk between the commentator in Tokyo and the on-site reporter, starter han og fortsætter.

Læs også  Gratis NDI HX iOS software frem til juni

 -10 years ago, the way we were doing this was shooting on-site, bringing the recorded hard disk to an SNG truck to transmit the footage to Japan. After receiving the footage, we then edited the highlights and finally broadcast it. Compared to those days, sending the live feeds from the venue to studio in Japan with a unit is amazingly easy and fantastic and it really expands what’s possible and does so cost-effectively. LiveU is making this achievable for us and we’re looking forward to trying more new things and rising to future challenges, slutter han.

I bedste stil blev alle feeds fra rygsækkene sendt direkte til Tokyo, hvor det hele blev suppleret med grafik og alt det andet.

Yaal Eshel, General Manager, LiveU Asia, er også glad.

Han siger:

 -WOWOW has fully utilized our technology not only to replace expensive satellite and fiber for premium sports coverage, but also to create true innovation in the type of coverage they produce, taking advantage of remote multi-camera production techniques. This increases fan engagement by providing very specific live coverage as well as following the overall tournament. We’re intrigued to see what WOWOW does next, slutter han.