Så kommer FX3

Indtil videre er det kun evigt velinformerede @nokishita_c der har historien.

Omvendt plejer hans historier at være ( tæt på altid ) sande eller helt sikre rygter.

Derfor er det pænt sikkert at der er et FX3 på vej, der – mere eller mindre – ligner alle de andre spejlløse “fotografi  apparater” fra Sony, med det forbehold at der er en række Preset knapper og – kunne man gætte på – en masse video codecs, og ikke meget andet.

Skulle det i den forbindelse vise sig at det ( kommende ) FX3 har codecs der minder om FX6 og FX9, er der – potentielt – tale om et rigtigt spændende video kamera.

Det fylder mindre end stort set alt andet, og – det ved vi så ikke – hvis det nu kunne optage 4K i 220Mbit/s i 10-12 bit gerne RAW, begynder kameraet pludselig at kunne rigtigt meget, der er endog meget spændende.

Her ses den Sony 24mm der sidder på det nye FX3 – den er mindre end Sigmas 24mm

Skulle det endelig vise sig at være et full frame kamera, går det da helt amok.

Omvendt er selv en s35mm løsning bestemt værd at tjekke ud.

I den forbindelse er billedet af kameraet blot et par timer gammelt, og der er absolut intet officielt ude om dette kamera.

Dermed er der heller ingen der ved hvornår det bliver frigivet, om det overhovedet er ( andet end ) et rygte og – i særdeleshed – alt der sker inde i huset er fortsat også ukendt.

Læs også  Gang i det helt store lys

Som du kan se i tråden, der følger nyheden på Twitter her, er der forbløffende mange kamera producenter og andre producenter af andet hardware der har pænt konkrete kommentarer til nyheden.

Herunder at den klassiske rode rundt knap ( joystick ) er flyttet oven på kameraet.

Det kunne betyde at hele bagsiden er en stor skærm og dermed ( tæt på ?) en 5 tommers 21:9 skærm ( måske 16:9 ).

På samme måde er zoomen og dermed størrelsen på denne kendt, hvorfor det allerede nu er muligt at gætte på den endelige og konkrete størrelse.

Som altid følger med og opdaterer når vi ved mere.

Kameraet var – formodentligt – først planlagt til efteråret, men kunne nu tænkes at blive skubbet frem til dette forår, hvor vi alle kan finde ud af hvor tæt dette FX3 er p FX9 og FX6.

Og – for eksempel – om det har samme sensor, og derfor kan bruges som b kamera på selv ekstremt budget orienterede produktioner.

Vi har for størrelsens skyld lige fundet en promo video for den 24mm der sidder på FX3 kameraet.
Som det fremgår er FX3 dermed en smule større end flere måske foventer.
Omvendt er det tydeligt at se at Sony’s 24mm er væsentligt mindre end Sigmas 24mm der også er f1,4.

Læs også  8K ligner en ny virkelighed