Hvis du er til en Premista 19-45 LF

Udlejere der løbende holder øret til “the grapevine”, må have bemærket at Fujifilm, sådan lidt i det stille er begyndt at markedsføre deres Premista LF zoom serie.

En serie, der må formodes at være tæt på det bedste Fujifilm kan  producere.

Noget der naturligvis afspejler sig i prisen.

For eksempel koster den herlige Premista 19-45 små 50.000 dollars før moms og import.

Som du har gættet det er der tale om en pænt stor zoom på 230mm

De 2 andre, deres 28-100mm T2.9 og den lange, 80-250mm T2.9-3.5 koster begge i omegnen af 43-45.000 dollars.

Det er med andre ord ikke zooms som “almindelige” DoP’ere køber til sig selv, men derimod glas der er så pebret at det – må man formode – ender – udelukkende – som udlejnings glas.

I den forbindelse blev der igår afholdt det første zoom møde om serien, hvor fokus – ikke overraskende – var Premista 19-45 der i følge enten Jody Williams eller Adam Suschitzky, der begge netop har færdiggjort et par film hvor de bruger hele serien, men hvor fokus er på den der FF Premista 19-45, der skulle være mere end heldig på et Alexa Mini LF.

Eneste problem, i følge de to fotografer, der – blandt andet – har været DoP på “Empire” serien, og for nyligt “Coming 2 America”, samt “Yellowstone” og “Fear the Walking Dead” skulle være hvad de kalder for “subtle shifts in focal length and iris”, hvilket både dækker over at de rent faktisk zoomer i selve optagelserne, og det faktum at ingen zoom, ikke ramper lidt op og ned, rundt omkring fra den ene til den anden ende.

Læs også  Matthews ude med nyt Docking system

Igen.

Når de her to herrer siger “subtle shifts”, gætter vi på en millimeter pr 1000 kilometer.

Som pointeret har der været afholdt et zoom møde, der nu bliver gentaget her den 18. februar klokken 7:00pm London/8:00pm Berlin, hvilket burde betyde at det er klokken 20.00 her i landet.

Læs eventuelt videre her, hvor du også registrerer dig til mødet:

Heldigvis vejer nyheden ikke voldsomt meget bare 3,,3 kilo

Nu hvor de to fotografer har fotograferet hver deres film, er planen at tale om denne zoom serie’s evne til at producere de billeder der efterspørges og det på en måde som efterspørges. ( fokus er primært på Premista 19-45 )

Bedst af alt er det muligt at se de par film der skal tales om, og nyde hvor – seriøst – rasende lækre billede de her glas ser ud til at skabe.

Arrangementerne er – i princippet – også den egentlige “launch” af Premista 19-45mm, der måske har været muligt at bestille indtil nu, men som altså først kan købes efter du har set de her par film.

Her lidt video.

FUJINON PREMISTA Large Format 19-45 Zoom: Street Magnate from FUJINON Lenses on Vimeo.

Premista 19-45 Introduction Film from FUJINON Lenses on Vimeo.

FUJINON PREMISTA Large Format Zoom: "Adrift" from FUJINON Lenses on Vimeo.

Læs også  Godt nyt fra Arri

The Making of "Adrift" with the FUJINON Premista 19-45mm Large Format Zoom from FUJINON Lenses on Vimeo.