TV2 melder sig ind i kampen om serie seerne

TV2 har netop løftet sløret for endnu en væsentlig detalje i deres fremtidige strategi.

Planen er nemlig at få serie seerne til at bruge TV2 og TV2 Play mere.

Og selv om at det ikke kan overraske, nu hvor et utal af andre streamere og broadcastere har stor succes med at satse på serier, eller “Originals”, er det nu også den vej TV2 går.

Til formålet har koncernen hyret to nye “executive producere” og hele tre projektledere, der alle skal fokusere på at få sat en masse fiktions produktion igang.

Som eksempel er “Hvide Sande”, der kommer i “1. halvår 2021”, ikke helt nok, nu hvor alt fra Netflix til Viaplay og Amazon er på vej med en ny serie hver uge, suppleret med endnu flere spillefilm.

Tiltaget, der er en del af “Strategi 2025”, handler med andre ord om at de millioner af kunder TV2 Play gerne skulle have i 2025, også skal have en grund til at kigge forbi hver eneste dag.

Tilbage fra optagelserne sidste sommer

Målt i kroner, er det planen at hæve det samlede budget på fiktionsområdet med flotte 20 procent.

Dog kun i forhold til året før, der – omvendt – plejer at være det “vildeste år nogen sinde” på TV2, der som bekendt aldrig gør “mindre” end de gjorde året før.

Læs også  HBO Max kommer alligevel

Planen – ser ud til at være – lidt i omegnen af den som Viaplay spiller efter.

Nemlig korte sæsoner, typisk på 6 x 40 minutter, hvilket – cirka -ø kan oversættes til 2 spillefilm i tid med en afstemt handlings “hastighed”, der passer til seerne.

I den forbindelse dropper TV2 “de små, korte fiktionsformater”, hvilket – formoder vi – er de sjove og ofte finurlige produktioner hvor der er bedre plads til at eksperimentere, nu hvor de “kun” produceres til ( for eksempel ) “de unge på Play”.

Nu ikke mere.

I stedet satses der på sikre serier, som alle vil se.

De nye i den forbindelse starter den 1. marts og 1. april hvor et par “executive producere”, i form af Lea Løbger og David C.H. Østerbøg, der begge er fra filmskolen, som siden har været på Cosmo Film, SF Film, Nimbus Film, Mastiff TV samt Creative Alliance.

Lea Løbger har tidligere produceret serien “Hånd i hånd”, samt film som “Den bedste mand”, “Vølvens forbandelse” og alle “Antboy” film.

David C.H. Østerbøg kommer fra Deluca Film, hvor han har produceret aktuelle “Hvide Sande” samt spillefilm som “Emma og Julemanden” og “Julemandens datter”.

De tre projektledere, bliver en slags assistender der “skal drive de komplekse processer i frembringelsen af en tv-serie sammen med TV2s executive producere”.

Læs også  Kvindesport er godt TV

Det er fortsat ukendt hvornår der er premiere på “Hvide Sande”, som Deluca Film, har produceret.