Når harddiskene dør

Avid har i deres visdom, fået en rigtig god ide.

Bevares.

Rigtigt mange før dem har fået den samme.

Så hvorfor ikke også Avid.

I disse dage hvor alle har – lidt mere – tid end godt er, mens kunderne sidder og keder sig, kunne man jo tjekke lidt op på sin egen data sikkerhed, og de potentielle problemer sådanne – i værste fald – kunne give.

En version, er den hvor kunderne – endeligt – begynder at røre på sig hvorefter du pludselig sidder med 15 store projekter, for blot at opleve at alverdens harddiske pludselig ikke længere kan lide dig, og derfor alle sammen går i stykker.

Bevares.

Du har væres smart og lavet back up.

Naturligvis på andre harddiske, der blot skal hentes fra endnu engang.

Genskab lige det her igen hvis en harddisk går ned

Tænk nu hvis, du arbejdede i Avid og de havde udtænkt et system, så du blot kunne hente data fra skyen igen, helt uden at skulle starte forfra med alle 15 projekter.

Noget Avid har udtænkt, i form af deres tanker om “Cloud-Based Disaster Recovery”, der – mere – er tanker end et system.

Hele “fænomenet”, data sikkerhed, der netop hedder “disaster recovery” (DR), er i den forbindelse lidt af en industri.

For få år siden var det – som eksempel – nok bare at have et par ekstra 4TB diske liggende, så igangværende projekter kunne gemmes der mens jobbet var igang.

Læs også  Blackmagic Design vil også M1

Idag er 1000 TB projekter den nye virkelighed.

Og uden en plan, specielt suppleret med de sædvanlige 2-3 back ups, er store projekter for længst vokset op i container størrelse.

Heldigvis har alle – lidt – mere tid for tiden, til – for eksempel – at tænke over “DR” der for eksempel kan klares med back up på langsomme bånd, der – vist nok – stadig er den billigste form for back up.

Problemet er bare at disse bånd kræver en masse håndtering, og – ikke rigtig – “genskaber” projektet, når det hele bryder sammen, suppleret med det faktum at det stadig er meget langsomt at skrive til dem, hvorfor data let kan gå tabt fra disk til tape.

Et alternativ, som Avid nu ser ud til at tilbyde, “cloud-based disaster recovery”, er i den forbindelse både hurtigere, og kan rent faktisk konstrueres sådan at projekter bliver genskabt uanset hvor galt det gik.

Uanset om boksen står hos jer eller i skyen er sikkerheden højere end løse dise og ingen plan

Folk der ikke klipper i Avid, kunne omvendt vælge at bruge en eller flere af de mange andre cloud baserede leverandører, der tilbyder alt fra øjeblikkelig back up af det som det enkelte kamera optager på alt fra en reklamefilm til reality, i alle opløsninger, til mere konventionel back up løsninger.

Læs også  Datoen Grant datoen

Igen.

Det er på tide med en plan, da leverandører af cloud baserede løsninger – for tiden – forventer at dit årlige dataforbrug, uanset hvem du er, vokser mindst 5 gange inden 2025.

Så som Avid skriver det på deres sider, handler det om at få en plan på plads, der både er økonomisk realistisk og som samtidig kan sørge for at data ikke bliver “væk”, uanset hardware eller menneskelige fejl.