NASA tog DPA 4006 med til Mars

Skulle der stadig findes enkelte der ikke har hørt lyden af en DPA 4006, er her godt nyt.

Når denne ikke er igang i alverdens TV programmer og andet, skal den – snart – bruges på Mars, hvor det er planen at den skal “fange lyden” af den “rover”, der snart lander på den planet.

Køretøjet, der er en såkaldt NASA Mars Perseverance Rover, er i den forbindelse pænt tæt på at smide hjulene ned på overfladen, hvorefter vi alle snart kan høre lyden af den/de lækre DPA 4006’ere der fra engang efter den 18. februar bliver lyden af Mars.

Deres herlige MMA-A føder mindst en 4006ere når der optages med DPA på Mars

Folk der ikke allerede har investeret i en eller flere 4006’ere kan ikke vide at denne DPA Mic er en  kuglemikrofon, udstyret med en – i tilfældet med Mars ekspeditionen – MMA-A digital converter og et MMP-G modulært aktivt kabel, der tilsammen “skal opfange lydene fra når den kommer igennem Mars’ atmosfære” samt – efterfølgende – “selve ned flyvningen og landingen”.

Går alt godt bliver “lyden af Mars” også leveret af DPA, da det er planen at det bliver deres system der “hører” hvad der sker mens Roveren kører rundt på planeten.

DPAs gear har i den forbindelse været ude og rejse siden juli 2020, hvor det – monteret på Mars “Perseverance” Rover’eren – fik en flyvetur i en Atlas V-541-raket.

Læs også  DPA hænger ud på Mars

Og nu hvor det ikke er særligt sundt for noget som helst at “overleve” i alt fra de ned til minus 100 grader Celsius, der kan opleves på Mars, til vibrationerne ( i raketten ) og på vej ned, suppleret af selve landingen, kan man vist sige at DPAs 4006 er pænt gennemtestet når vi alle hører hvad der sker på Mars om et par dage.

Det hele skal fylde mindst muligt og helst veje endnu mindre – DPA indfrier begge dele

Lyden vil dog – før vi andre får lov til at høre den – have været forbi “DPA’s ingeniørteam”, de sørger for “processering”, hvorefter NASA tjekker filerne, for senere “udgivelse”.

Er du specielt vild med lyden af noget der suser ned igennem en meget tynd atmosfære med en hulens høj fart, kan du – snart – høre “pumpning af varmeskærmene”,”frigivelse af faldskærm under nedstigning”, “frakobling af backshield”, “brug af kranen” (der er udstyret med raketter), “sænkning af roveren på overfladen af ​​Mars” og med lidt held en masse “stilhed” og/eller “ekstreme vindlyde” ( af vejret på Mars) og køreturene, senere.

Her lige en tidligere optaget “in-flight” lyd af the Perseverance rover’s camera and microphone system på vej til Mars, den 19. oktober sidste år.
( den er ret lav ) 

Herunder en animation fra Nasa. ( og nej det er ikke Wall-E )

Læs også  FX9 næsten med på Mars Mission