Disney taler ud om Star

Der er en del nyt fra Disney EMEA, der netop har løftet sløret for at de skam da også har planer om at investere i en masse “European originals”, der skal sendes på Disney+

Eller rettere.

De kommende “European originals”, bliver sendt på Star, der – indtil videre – bliver en integreret del af Disney+ mod at prisen stiger fra 59 kroner om måneden til 79 kroner mod at der kommer “flere voksne film og serier”, her fra den 23.

Og altså også flere “European originals”, hvoraf der foreløbigt er sat 10 igang.

Planen er at Disney vil have sat 50 produktioner igang i Europa inden 2024. ( både serier og film )

Indtil videre er konceptet at der bliver investeret i drama, komedier, sci-fi og dokumentar i Frankrig, Italien, Tysklan og i Nederland.

Star lanceres samtidig i Europa, Australien, i Canada & i New Zealand

Suppleret med “a raft of additional projects in development”.

Diego Londono, EVP, media networks and content, The Walt Disney Company EMEA siger:

 -Our commissioning strategy showcases our commitment to producing world-class original content, tailored to local markets but with the creative ambition to appeal to audiences across the globe. Europe has a global reputation as a creative powerhouse, which combined with Disney’s expertise in high-quality storytelling and its relationships with top talent on and off screen will ensure Disney+ is the go-to destination for compelling and engaging entertainment in Europe, slutter han og bliver suppleret af Liam Keelan, VP original content, The Walt Disney Company EMEA.

Læs også  SailGP kommer til hovedstaden

Han siger:

 -These first ten projects embody our ambitious vision for local production. Our initial European offering underscores Disney’s regional commitment to outstanding and diverse talent, reflecting our desire to work with the very best storytellers in the industry, slutter han.

Ud over investeringer i nyt indhold har Disney etableret to nye “production hubs” i form af en ny VP original productions, Iberia, ledet af Sofía Fábregas samt Benjamina Mirnik-Voges der bliver VP original productions, Germany. 

Begge kommer – i princippet – til at udvikle nye produktioner i den nordlige del og i den sydlige del af Europa.

Som vi forstår det, bliver alt nyt indhold produceret til “Star” platformen, hvilket – kunne betyde – at Disney+ fortsætter med at tilbyde indhold fra de selskaber der leverer til denne platform, mens Star ender med at tilbyde mere “voksent” indhold, og mindre “familie” indhold.

Uanset dette kommer både Tyskland og Spanien til at rapportere til Diego Londono og Liam Keelan.

Der er allerede etableret en helt tredje afdeling, som Disney kalder for “The original production for unscripted general entertainment across Europe afdeling”, der rapporterer til Diego Londono og Liam Keelan.

Denne afdeling ledes af Sean Doyle.

Her i landet får Disney kunder adgang til Star fra den 23 februar, hvor priserne som pointeret stiger fra 59 til 79 kroner om måneden.

Læs også  Teradek prøver med Wave

Indholdet på Star bliver “mere mature” konkret indhold fra ( studierne ikke broadcasterne ) FX, 20th Century Studios, ABC og andre.

Film kunne være “Logan”, “Alien”, “Die Hard”, “Deadpool” suppleret med TV serier som “24”, “Homeland”, “Grey’s Anatomy” og andet.

Men altså ikke noget nyt eller exclusive. 

Blandt de Europæiske film og TV serier der er sat i produktion er “Oussekine” om nogle “true events” i 1986 der endte med at slå en ung student ihjel.

Antoine Chevrollier (“Baron Noir”) er creator og instruktør Faïza Guène, Julien Lilti og Cédric Ido har skreve med.

En anden fransk produktion der er på vej er “Parallels” som Quoc Dang Tran (“Marianne”) er creator på. Han skriver sammen med Anastasia Heinzl. Og der er tale om en fantasy serie hvor fire unge mennesker ender i en “parallel dimension”.

Variety har en mere omfattende liste.

Her en af de serier der kommer den 23. på Disney. Den har været sendt i USA, så et gæt er at hele Sæson 1 er til at se med det samme.

Desværre er serien allerede slukket, da den er udviklet af Marvel Television.