DR sælger format til PBS TV i Estland

Lige nu er PBS broadcasterne i Estland ved at investere i “Kender du typen?”.

Og de er ikke alene.

Et andet format der ligeledes skulle være på vej videre er “Fiskebanko”, der formodentligt ender i USA og mindst et marked i Europa.

Slutteligt er det mindst lige så populære format “Fede forhold” også et format hele fem nationer skulle være friske på at prøve af, i lokale versioner.

DR, der i USA sælger deres formater via Canadiske Media Ranch er således inde i lidt af en stime, i øjeblikket.

DR Salg har således gjort flere indkøbere glade, og er derfor på vej med de sidste dele af aftalerne om en række DR-formater, som både TV stationer og produktionsselskaber rundt om i verden er fristet af.

“Kender du typen?”, der nu kan se tilbage på et TV liv på omkring “over 25 år”, har som eksempel fristet TV folket i Estland, hvor en lokal version, der også handler om at “gå på opdagelse i en kendt estisk persons hjem”, allerede er gået i optagelse.

Formatet “Fede forhold” der er udviklet af og produceret af STV er på vej ud i verden

Formatet er således på vej til at blive til et sats for ETV, der er den lokale PBS TV station.

Salgsansvarlig Freja Johanne Nørgaard Sørensen fra DR Salg fortæller om salget af “Kender du typen?”:

 -Kombinationen af livsstil, quiz og et kig ind i de kendtes hjem har gennem en årrække været en stor, stabil succes i Danmark, og det kan det næsten garanteret også blive uden for landets grænser, slutter hun.

Læs også  Forårets Absolute Fællessang er tilbage

På samme måde har “Fede forhold”, der netop har vundet en pris som “Bedste factual entertainment”, vagt interesse i Nederland, Finland, Belgien, Frankrig og Italien.

Formatet der er udviklet af og produceret af STV, er dermed endnu en succes for dette produktions selskab.

Freja Johanne Nørgaard Sørensen forklarer:

 -“Fede forhold” er relaterbart og autentisk. Ikke kun på grund af emnet, men også fordi det ikke kun, er et program om vægttab. Man følger parrenes rejse, hvor de forsøger at genfinde gnisten ved at fjerne deres dårlige vaner, og samtidig ser seerne dem vokse som mennesker og som par. Det er inspirerende at følge udviklingen, og eksperimenterne gør det konfronterende, men også sjovt og underholdende. Og så er det relativt nemt at “oversætte” til at vise i udlandet, slutter hun.

Sidste format, der også er på vej ud i den store verden, er “Fiskebanko”.

Et format der i følge DR er et af de mere “specielle programmer” som de sendte tilbage i 2020.

Formatet, der – åbenbart – kun blev sendt live, og det endda kun på en “lørdag aften i juni”, på DR2, har det til trods vagt interesse i både Nederland og USA, der begge har købt en såkaldt option på formatet.

Et live fiske magasin sendt på DR2 er solgt som options format til flere markeder

Freja Johanne Nørgaard Sørensen forklarer at “Fiskebanko” et unikt og anderledes format, som blandt andet tilbyder en tiltrængt pause fra covid 19-snakken lige nu. Og det er efterspurgt, vurderer hun og forttsætter.

Læs også  TV2 bliver ved med at ramme rigtigt

 -“Fiskebanko” er et nyt kreativt og finurligt format, der samtidig er et underholdningsprogram for hele familien. Banko er kendt af de fleste, og samtidig bliver fiskeri mere og mere populært verden over, så det er en fantastisk kombination og samtidig en mulighed for ’at være sammen på afstand’. Den slags programmer er stærkt efterspurgte i denne tid, slutter hun.

DR har tidligere haft stor succes med at sælge formater som “Hammerslag”, “Nak & Æd” og “Gintberg på kanten” ude i den store verden, til versionering.

Det burde være muligt at finde eksempler på alle omtalte formater på DRTV